Η Vimeo υποστηρίζει πλέον βίντεο 360 μοιρών


Η Vimeo σας δίνει την δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο 360 μοιρών, αλλά χωρίς να μπορείτε ακόμα να ανεβάζετε live streaming.

vimeo

Μετά το Facebook και το YouTube, η Vimeo, αν και λίγο αργά, υποστηρίζει πλήρως τα βίντεο 360 μοιρών καθώς και αναπαραγωγή αυτών με διάφορους τρόπους είτε από την ιστοσελίδα της είτε από τις εφαρμογές iOS και Android. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο είτε monoscopic είτε σε στερεοσκοπική λειτουργία – η τελευταία εκ των οποίων σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να δείτε σωστά τα βίντεο φορώντας VR headset.

Προς το παρόν δεν υποστηρίζονται όλα τα VR headset παρά μόνο τα Google Daydream, Samsung Gear VR και τα Zeiss VR One. Σύντομα αναμένονται στην λίστα να μπουν και τα Oculus Rift και HTC Vive.

Η παρακολούθηση αυτών των βίντεο είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω στο βίντεο και με το ποντίκι σας να σύρετε για να κοιτάξετε σε όλο τον ορίζοντα ή αν είστε με smartphone, μπορείτε απλά να σύρετε το δάκτυλό σας γύρω από την οθόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το trackpad του υπολογιστή σας για να μετακινηθείτε, και υπάρχει επίσης και μία χρήσιμη μικρή πυξίδα που δείχνει από ποιές μοίρες ποιο τρόπο “βλέπετε” στο τοπίο. Κάνοντας κλικ επάνω της θα επαναφέρετε το βίντεο στην προεπιλεγμένη θέαση.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news