Vladimir Putin Ρωσική υπηκοότητα στον Edward Snowden

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir χορήγησε σήμερα Δευτέρα τη Ρωσική υπηκοότητα στον πρώην σύμβουλο των μυστικών υπηρεσιών των Edward Snowden, εννέα χρόνια μετά τις αποκαλύψεις του που έδειχναν το μέγεθος των παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ο 39χρονος πλέον Snowden διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πήρε άσυλο στη Ρωσία μετά τη μυστικών αρχείων το 2013 που αποκάλυπταν τεράστιες εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκαν από την NSA, όπου εργαζόταν.

Οι αρχές των ΗΠΑ εδώ και χρόνια ήθελαν να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει ποινική δίκη με κατηγορίες για κατασκοπεία.

Ο Edward Joseph Snowden γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983 και είναι τεχνικός (διαχειριστής συστημάτων). Βάσει συμβολαίου εργαζόταν, για την NSA και την CIA. Το 2013, ο Snowden διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA για τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν τα προτα παρακολούθησης που τρέχει η NSA με τη συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Στις 20 Μαΐου 2013, ο Snowden πέταξε στο Χονγκ Κονγκ αφού εγκατέλειψε την εργασία του σε μια εγκατάσταση της NSA στη Χαβάη και στις αρχές του Ιουνίου αποκάλυψε χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα της υπηρεσίας στους δημοσιογράφους Glenn Greenwald, Laura Poitras και Ewen MacAskill. Αμέσως μετά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι πληροφορίες που διέρρευσε κυκλοφόρησαν στις εφημερίδες, The Guardian και The Washington Post, Der Spiegel και The New Times.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).