Η Volvo δοκιμάζει ένα πρωτότυπο σύστημα συλλογής σκουπιδιών

Η Volvo ξεκίνησε δοκιμές ενός πρωτότυπου προγράμματος με το όνομα ROAR (RObot based Autonomous Refuse handling) που αφορά την αυτόματη συλλογή σκουπιδιών.

roar volvo

Το σύστημα ROAR έχει σχεδιαστεί για να μαζεύει αυτόματα τους κάδους απορριμάτων που βρίσκονται στους δρόμους μίας πόλης. Πρόκειται δηλαδή για την αυτοματοποίηση της εργασίας που εκτελείται μέχρι στιγμής από δύο ανθρώπους οι οποίοι κουβαλούν τους κάδους απορριμάτων από τα πεζοδρόμια προς το σκουπιδιάρικο και τους αδειάζουν στο μέσα σε αυτό.

Το πρόγραμμα προβλέπει την χρήση όλων των διαθέσιμων βοηθημάτων, όπως την χρήση , την χαρτογράφηση μίας γειτονιάς που περιλαμβάνει και την πιθανή χωροθέτηση των κάδων απορριμάτων, GPS, LiDAR, επιταχυνσιόμετρα καθώς και ένα drone που απογειώνεται από την οροφή του απορριμματοφόρου και ενεργεί ως ένα ζευγάρι “α στον ουρανό”.

Η Volvo συνεργάστηκε με τρία πανεπιστήμια – τα Chalmers University of Technology, Mälardalen και το Κρατικό Πανεπιστήμιο Penn – για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το πρωτότυπο ROAR σε διάστημα μόλις σε τέσσερις μήνες.

Σε σχετική δήλωση του ο Per-Lage Götvall, διευθυντής του προγράμματος για την ανάπτυξη ρομπότ στον Όμιλο Volvo, ανάφερε ότι: “Προβλέπουμε ένα μέλλον με περισσότερο αυτοματισμό. Το έργο έχει σαν σκοπό να διεγείρει την φαντασία μας, να δοκιμάσουμε νέες ιδέες που μπορούν να διαμορφώσουν λύσεις για τις μεταφορές του μέλλοντος”.

Με μία πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι το πρόγραμμα αυτό καταργεί δύο θέσεις εργασίας, όμως από την άλλη δημιουργεί κάποιες άλλες που απαιτούνται για την κατασκευή και συντήρηση αυτών των ρομπότ και είτε το θέλουμε είτε όχι, ο αυτοματισμός και η ρομποτική δεν θα αργήσει να γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο των δοκιμών για να φανταστείτε πως θα μαζεύονται σε λίγα χρόνια τα σκουπίδια από τους δρόμους:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).