Voyager 2 έστειλε σήμα στη NASA

Μετά από μέρες σιωπής, η NASA άκουσε το Voyager 2 στο διαστρικό διάστημα δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

Οι ελεγκτές πτήσης έστειλαν κατά λάθος μια λανθασμένη εντολή πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες που έγειρε την κεραία του διαστημικού σκάφους μακριά από τη Γη και διέκοψε την επαφή.
voyager
Το Deep Space Network της NASA, που διαθέτει γιγάντιες κεραίες σε όλο τον κόσμο, έλαβε ένα “σήμα καρδιακού παλμού” (heartbeat signal), που σημαίνει ότι το 46χρονο σκάφος είναι “ζωντανό” και λειτουργεί, είπε η υπεύθυνη του project Suzanne Dodd σε ένα email την Τρίτη.

Η είδηση “μάς έφτιαξε την διάθεση”, ανέφερε η Dodd. Οι ελεγκτές πτήσης στο Jet Propulsion Laboratory στην Καλιφόρνια θα προσπαθήσουν τώρα να γυρίσουν την κεραία του Voyager 2 πίσω προς τη Γη.

Εάν η εντολή δεν λειτουργήσει – και οι ελεγκτές αμφιβάλλουν ότι θα λειτουργήσει – θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο για μια αυτόματη επαναφορά του διαστημικού σκάφους.

“Είναι πολύς χρόνος για να περιμένουμε, επομένως θα προσπαθήσουμε να στείλουμε τις εντολές αρκετές φορές” πριν από αυτό, ανέφερε η Dodd.

Το Voyager 2 εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 1977, μαζί με το πανομοιότυπο δίδυμο Voyager 1, σε μια προσπάθεια να εξερευνήσουν εξωπλανήτες.

Συνεχίζοντας να επικοινωνεί και να λειτουργεί καλά, το Voyager 1 απέχει αυτή την στιγμή 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, καθιστώντας το το πιο μακρινό διαστημικό σκάφος.

Το Voyager 2 ακολουθεί το δίδυμο του στο διαστρικό διάστημα σε απόσταση μεγαλύτερη από 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Σε αυτή την απόσταση, χρειάζονται περισσότερες από 18 ώρες για να ταξιδέψει ένα σήμα προς μία κατεύθυνση.

Get the best viral stories straight into your inbox!















Voyager 2

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).