VPN, αμβλώσεις και FTC

Την περασμένη εβδομάδα, η βουλευτής Anna Eshoo και ο γερουσιαστής Ron Wyden έγραψαν μια επιστολή καλώντας την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC από το Federal Trade Commission) να αντιμετωπίσει τις παραπλανητικές πρακτικές στον κλάδο του Virtual Private Network (VPN).

vpn

Η επιστολή των Eshoo και Wyden έρχεται καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί που προσπαθούν να κρύψουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα. Έτσι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια έξαρση στην αγορά των VPN από εταιρείες που υπόσχονται πολλά και προσφέρουν λίγα.

Ένα VPN επιτρέπει σε έναν χρήστη να δημιουργήσει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ της συσκευής του και ενός ιδιωτικού διακομιστή, καθιστώντας δυσκολότερη την πρόσβαση τρίτων στη διαδικτυακή του δραστηριότητα. Για παράδειγμα ας πάρουμε την άμβλωση στις ΗΠΑ που σε ορισμένες πολιτείες είναι παράνομη. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν τα μηνύματά τους και το ιστορικό αναζήτησης, καθώς η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να κατηγορήσει κάποιον που αναζητά στο διαδίκτυο που επιτρέπεται ή πως μπορεί να κάνει άμβλωση.

Στην επιστολή τους, η Eshoo και ο Wyden ζητούν από την FTC να περιορίσει τους παρόχους VPN που εμπλέκονται σε παραπλανητικές διαφημίσεις ή κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με το εύρος του απορρήτου της υπηρεσίας τους.

Οι νομοθέτες επικαλούνται μια έρευνα από το Consumer Reports που δείχνει ότι το 75 τοις εκατό των πιο δημοφιλών VPN “παρείχαν παραπλανητικά στοιχεία για τα προϊόντα τους” ή έκαναν παραπλανητικούς ισχυρισμούς που θα μπορούσαν να δώσουν σε “αυτούς που αναζητούν πληροφορίες για την άμβλωση μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας”.

Οι Eshoo και Wyden εφιστούν επίσης την προσοχή σε αναφορές που κατηγορούν διάφορες υπηρεσίες VPN για κακή χρήση στα δεδομένα των χρηστών, καθώς και στην “έλλειψη πρακτικών εργαλείων ή ανεξάρτητης έρευνας για τον έλεγχο των ισχυρισμών ασφαλείας των παρόχων VPN”.

“Με τις αμβλώσεις παράνομες ή που θα γίνουν σύντομα παράνομες σε 13 πολιτείες και αυστηρά περιορισμένες σε πολλές άλλες, αυτές οι καταχρηστικές και εκμεταλλευτικές πρακτικές δεδομένων είναι απλώς απαράδεκτες”, αναφέρει η επιστολή.

“Προτρέπουμε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να λάβει άμεσα μέτρα… για να περιορίσει τις καταχρηστικές και παραπλανητικές πρακτικές δεδομένων σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες VPN για την προστασία των χρηστών του Διαδικτύου που αναζητούν αμβλώσεις”.

Η Eshoo και ο Wyden ζητούν επίσης από την FTC να αναπτύξει ένα φυλλάδιο που θα ενημερώνει όσους αναζητούν πληροφορίες για την άμβλωση σχετικά με το απόρρητο στο διαδίκτυο, καθώς και περιγράφει τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση ενός VPN.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η FTC επιβεβαίωσε ότι θα λάβει μέτρα κατά των εταιρειών που μοιράζονται παράνομα πληροφορίες για την υγεία, την τοποθεσία και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, ενώ ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα για την προστασία του απορρήτου των ασθενών. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες θα λάβουν επίσης μέτρα υπό το φως της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την Google να υπόσχεται να διαγράψει αυτόματα δεδομένα τοποθεσίας που σχετίζονται με επισκέψεις σε κλινικές αμβλώσεων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
ftc,VPN,αμβλώσεις

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).