Ελέγξτε αν είναι ασφαλές το VPN που χρησιμοποιείτε

Οι πάροχοι εικονικών δικτύων ή (Virtual Provider Networks – VPNs) χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Αυτοί συνήθως συμπεριλαμβάνουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο, βελτιώνοντας την ασφάλεια της σύνδεσης στο Internet, την παράκαμψη λογοκρισίας και κάθε είδους περιορισμού, ή για καθαρά για επαγγελματικούς σκοπούς.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο VPN ανεξάρτητα για τον σκοπό που το χρειάζεστε, ίσως θέλετε να είστε σίγουροι ότι η πραγματική διεύθυνση IP σας μπορεί να διαρρεύσει.VPN leak

Ο λόγος για αυτό είναι απλός: Η διεύθυνση IP οδηγεί άμεσα σε σας. Έτσι μια δικαστική απόφαση στον πάροχο του εικονικού δικτύου φτάνει για να αποκαλυφτούν πολύ ιδιωτικές πληροφορίες, όπως η χώρα και η περιοχή που συνδέεστε.

Ας δούμε αν το VPN σας διαρρέει τη διεύθυνση IP σας

Ο τρόπος που θα δούμε παρακάτω προτείνεται ανεπιφύλακτα για κάθε φορά που συνδέεστε με ένα εικονικό δίκτυο, έτσι για να βεβαιωθείτε ότι ή σύνδεσή σας δεν διαρρέει πληροφορίες για την πραγματική διεύθυνση IP σας. Και για να μην το κάνετε συνεχώς, πραγματοποιείστε την δοκιμή τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε και μετά μπορείτε να το επαναλάβετε περιστασιακά.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το σκοπό αυτό, και τα καλά νέα είναι ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε την ιστοσελίδα για να μάθετε αν το VPN σας διαρρέει πληροφορίες που δεν πρέπει.

Θα αναφέρουμε τρεις διαφορετικές ιστοσελίδες για τον έλεγχο διαρροών της IP.

Σημείωση: Συνιστάται να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε script blocker χρησιμοποιείτε για να κάνετε τις δοκιμές σας, γιατί μπορεί να μπλοκάρουν τα scripts που ελέγχουν τα DNS.

Ας δούμε τις 3 σελίδες:

https://ipleak.net

https://www.dnsleaktest.com

και

http://dnsleak.com

Αν δείτε διαφορετικές διευθύνσεις IP ή περιοχές, αναφέρουν την διεύθυνση IPv4 IP, και τη διεύθυνση IPv6 IP. Τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι ιστοσελίδες τρίτων ή άλλες υπηρεσίες μπορούν να δουν και τις δύο διευθύνσεις IP.

Στις δοκιμές χρησιμοποιήσαμε το “VPN” του Opera (θα το λέγαμε καλύτερα proxy) και το ανώνυμο δίκτυο Tor σε ένα σύστημα Linux.

Παρατηρήσαμε ότι η ανωνυμία στον browser Opera δεν ήταν και τόσο απόλυτη αφού η ιστοσελίδα ipleak.net αν και εμφάνισε αμέσως διαφορετική IPv4 IP από αυτή της πραγματικής μου σύνδεσης συνέχιζε να αναζητεί (διακρίνεται σαν μια μαύρη γραμμούλα κάτω από το “No forwarded IP detected….”vpn-opera

Στην ίδια σελίδα χρησιμοποιώντας το ανώνυμο δίκτυο Tor είχαμε απόλυτα αποτελέσματα όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.vpn-tor

Η δεύτερη υπηρεσία αναζήτησης διαρροών dnsleaktest.com δεν διαθέτει τόσο εξειδικευμένα εργαλεία όσο την πρώτη, ή αν τα διαθέτει δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα. Δηλαδή δεν φαίνεται να ελέγχει αν υπάρχουν διαρροές μέσω WebRTC, αν το proxy είναι ασφαλές κλπ.

Αν και η συγκεκριμένη υπηρεσία διαθέτει κουμπί που αναφέρει “Extended Test” δεν εμφανίζει τα αποτελέσματα της πρώτης.

dnsleaktest

Όσο για την τρίτη σελίδα, αν και φαίνεται ότι ψάχνει δεν εμφανίζει καθόλου αποτελέσματα, ή τουλάχιστον δεν εμφάνισε στο σύστημα που πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές:

dnsleak

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).