Βρείτε την σωστή λήψη APK για το τηλέφωνό σας

Αν έχετε ένα Android τηλέφωνο και θέλετε να εγκαταστήσετε μία APK εφαρμογή, δηλαδή από κάποιο αποθετήριο διαφορετικό του , δείτε πως θα επιλέξετε την σωστή για εσάς έκδοση.

smartphone apps phone 1

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή στο Andoid κινητό σας. Ο πρώτος είναι ο πλέον πασίγνωστος. Μπαίνετε απλά στο Google Play που είναι προεγκατεστημένο στο κινητό σας και από εκεί επιλέγετε την εφαρμογή που θέλετε, χωρίς καμμία ανησυχία για το τι ακριβώς να επιλέξετε. Το Google Play αποφασίζει για εσάς τι πρέπει να κατέβει στο κινητό σας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε χειροκίνητα την εφαρμογή που θέλετε από ένα τρίτο αποθετήριο, όπως το APKMirror, τα οποία πολλές φορές περιέχουν εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο Google Play, όπως το NewPipe για παράδειγμα, με το οποίο μπορείτε να δείτε βίντεο στο Youtube χωρίς διαφημίσεις και να ο τρέξετε στο παρασκήνιο.

Όμως όταν αποφασίσετε να πάρετε αυτόν τον δρόμο θα βρεθείτε μπροστά σε ερωτήσεις για την αρχιτεκτονική του τηλεφώνου σας, την ανάλυση της οθόνης σας, το λειτουργικό που τρέχετε και διάφορες άλλες τεχνικές πληροφορίες.

Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά της Android συσκευής σας ώστε να κάνετε λήψη του σωστού APK.

Τεχνικές διαφορές μεταξύ των Android τηλεφώνων

Όταν προσπαθείτε να κάνετε λήψη του APK μιας εφαρμογής από ένα τρίτο αποθετήριο για να το φορτώσετε στο Android σας, θα βρεθείτε συχνά σε μερικές παραλλαγές του ίδιου APK και θα πρέπει να διαλέξετε ποια να κατεβάσετε. Οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε ποια παραλλαγή υποστηρίζει η συσκευή σας.

Υπάρχουν 3 βασικές ιδιότητες του τηλεφώνου σας που θα πρέπει να γνωρίζετε κατά τη λήψη ενός APK. Αυτές είναι:

Αρχιτεκτονική: Αυτός είναι ο τύπος επεξεργαστή στον οποίο λειτουργεί η συσκευή σας. Οι κοινές αρχιτεκτονικές είναι οι ARM, ARM64 (ή AARCH64), x86 και x86-64. Ενώ οι ARM, ARM64 και x86_64 είναι επεξεργαστές 64 bit, οι ARM και x86 είναι επεξεργαστές 32 bit.

Έκδοση Android: Αυτή είναι η έκδοση του Android στην οποία εκτελείται η συσκευή σας.

Πυκνότητα DPI: Κουκκίδες ανά ίντσα (Dots Per Inch). Αυτή είναι η πυκνότητα pixel της συσκευής σας. Για παράδειγμα, μια οθόνη Full HD έξι ιντσών (1920×1080) έχει DPI ~367. Αυξήστε αυτήν την ανάλυση σε 2880×1440 και το DPI αυξάνεται στα ~537.

Αρχιτεκτονικές τηλεφώνων

ARM έναντι x86
Ενώ η έκδοση Android και το DPI είναι αρκετά απλά, η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχουν δύο διαφορετικές αρχιτεκτονικές που πρέπει να γνωρίζετε:

ARM: Αυτή είναι μια αρχιτεκτονική επεξεργαστή για κινητά είναι αυτή του τρέχει τώρα η πλειοψηφία των τηλεφώνων. Το Snapdragon της Qualcomm, το Exynos της , τα τσιπ για κινητά της MediaTek και τα τσιπ Tensor της Google είναι όλα παραδείγματα επεξεργαστών ARM.

Τα περισσότερα σύγχρονα τσιπ είναι ή ARM64. Τα ARM64 μπορεί να τα δείτε να αναφέρονται και σαν Aarch64, όπως στο κάτω παράδειγμά μας

x86: Αυτή είναι η προδιαγραφή αρχιτεκτονικής για τα τσιπ της Intel. Όσο κυρίαρχη κι αν είναι η Intel στην αγορά υπολογιστών, αυτά τα τσιπ είναι πολύ λιγότερο κοινά σε συσκευές Android. Το x86_64 αναφέρεται σε τσιπ Intel 64-bit.

Αυτές οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές επειδή τα αρχεία x86 και ARM δεν είναι συμβατά μεταξύ τους—πρέπει να χρησιμοποιήσετε την έκδοση που έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική του τηλεφώνου σας.

Ομοίως, εάν το τηλέφωνό σας εκτελεί επεξεργαστή 32 bit, το APK 64 bit δεν θα λειτουργήσει. Οι επεξεργαστές 64 bit, ωστόσο, είναι συμβατοί προς τα πίσω, επομένως το APK 32 bit θα λειτουργεί καλά σε έναν επεξεργαστή 64 bit.

Διαφορά μεταξύ APK vs Bundle

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσετε σε ιστότοπους όπως το APK Mirror είναι κάτι που ονομάζεται “Bundles”. Οι εφαρμογές επισημαίνονται είτε ως “APK” ή “Bundles” (πακέτα) και είναι σημαντικό να κατεβάσετε τη σωστή. Ένα “Bundle” από το APK Mirror είναι ένα “split APK” και πρέπει να εγκατασταθεί με ειδικό τρόπο.

Ένα Bundle (πακέτο) εφαρμογής είναι μικρότερο σε μέγεθος από ένα τυπικό APK, επειδή δημιουργεί την εφαρμογή ειδικά για τη συσκευή σας—ενδέχεται να μην χρειάζονται όλα τα , με αποτέλεσμα μικρότερα μεγέθη αρχείων. Μπορεί επίσης να επιτρέψει μια μικρότερη αρχική λήψη που εγκαθιστά μόνο που χρειάζονται.

Όταν κάνετε λήψη ενός πακέτου εφαρμογών από το Play Store, όλα αυτά αντιμετωπίζονται χωρίς εσάς. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε συγκεκριμένα ένα πακέτο από το APK Mirror, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την σωστή έκδοση.

Γενικά, είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγετε τα Bundles (πακέτα) εφαρμογών και απλώς να αναζητήσετε τα αρχεία APK.

Δεν χρειάζεται να μπείτε σε βαθιές λεπτομέρειες σχετικά με τα παραπάνω αν απλά θέλετε να κατεβάσετε το σωστό APK που θα εκτελείται στη συσκευή σας. Ας μείνουμε σε αυτά τα βασικά, και ας δούμε πως θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες.

Πώς να δείτε πληροφορίες της Android συσκευής σας

Η εύρεση των πληροφοριών της συσκευής σας είναι παιχνιδάκι. Δεν μπορείτε να τις βρείτε μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας και θα χρειαστεί να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή για αυτή την δουλειά.

Υπάρχουν πάρα πολλές στο Google Play, αλλά εμείς προτιμούμε την CPU-Z που σας είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα.

Βήμα 1 : Κάντε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής CPU-Z από το Google Play Store .

Βήμα 2 : Ανοίξτε την εφαρμογή. Επιτρέψτε τα δικαιώματα εάν σας ζητηθεί.

Βήμα 3 : Μεταβείτε στην καρτέλα DEVICE. Σημειώστε τις ακόλουθες πληροφορίες: Screen Density (Πυκνότητα οθόνης). Η καταχώριση το DPI της οθόνης σας.

Βήμα 4 : Μεταβείτε στην καρτέλα SYSTEM. Σημειώστε την καταχώρηση Android Version που είναι η έκδοση του Android που έχετε και μετά σημειώστε την καταχώρηση Kernel Architecture.

android apk

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να γνωρίζετε κατά τη λήψη ενός APK. Σας δείχνει την αρχιτεκτονική της CPU σας και πιθανότατα θα δείτε κάτι σαν arm64, ή arm, ή x86 ή x64 ή aarch64.

Επιλέξτε ποιο αρχείο θα κατεβάσετε

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα εφαρμογής στο APK Mirror. Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο η τελευταία έκδοση του Google Photos είναι η 6.47.0.553312880 και έχει οκτώ παραλλαγές.

Με βάση τις πληροφορίες που εμφανίζονται από την εφαρμογή CPU-Z, ξέρουμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια παραλλαγή aarch64 (ή arm64) με 396 dpi και για Android 12 και κάτω.

google photos apkmirror

Ταιριάξτε καταρχήν την έκδοση που πρέπει να είναι Android 12 και κάτω. Βλέπουμε ότι όλες οι εκδόσεις εργάζονται σε Android 6 και πάνω οπότε τις σημαδεύουμε όλες.

Μετά σημαδεύουμε όσες εκδόσεις είναι για 396 dpi και αυτές είναι μόνο τέσσερεις. Αν το APK λέει “nodpi”, αυτό σημαίνει ότι περιέχει όλες τις παραλλαγές του DPI, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Τέλος διαλέγουμε την αρχιτεκτονική μας , που είναι η aarch64, δηλαδή η arm64 και αυτές είναι μόνο τέσσερεις.

Έτσι επί συνόλου 8 εκδόσεων μόνο δύο μας καλύπτουν και τις τρεις απαιτήσεις (αρχιτεκτονική, έκδοση android και dpi) και μόνο αυτές οι δύο θα δουλέψουν στο τηλέφωνό μας. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο μπορούμε να κατεβάσουμε όποια θέλουμε. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η πρώτη είναι Bundle και η δεύτερη APK.

Σημείωση: Αν σε κάποια έκδοση δεν βρείτε το x86 ή το x64 ή οτιδήποτε άλλο, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι πρόκειται για επεξεργαστή 32 bit.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).