Οι καλύτερες εφαρμογές Android για τον έλεγχο των προδιαγραφών του τηλεφώνου σας

Θέλετε να μάθετε τι υλικό έχετε στη συσκευή σας; Οι παρακάτω επτά εφαρμογές σάς δίνουν μια πλήρη ανάλυση των προδιαγραφών του τηλεφώνου σας.

Android,system,information,cpu-z,Geekbench 5,device info,DevCheck,hardware,Inware,smartphone,τηλέφωνο,κινητό

Οι κατασκευαστές Android τηλεφώνων λανσάρουν νέες συσκευές σχεδόν κάθε χρόνο, που κάθε μία απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό διαφορετικών χωρών. Ως εκ τούτου, και με την δυνατότητα εισαγωγής μέσω διαδικτύου, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στον τελικό χρήστη. Ίδια τηλέφωνα Android, με ίδια μάρκα και μοντέλο, μπορεί να έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, που δεν είναι μόνο στη μνήμη και στο χώρο εσωτερικής αποθήκευσης.

Εάν θέλετε να ελέγξετε τι ακριβώς περιέχει το Android τηλέφωνό σας, καθώς και συγκεκριμένες λειτουργίες του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω καλύτερες του είδους τους, εφαρμογές. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τις ιδιότητες μνήμης, μπαταρίας, επεξεργαστή, εμφάνισης οθόνης και πολλά άλλα.

Ακολουθεί η συλλογή των καλύτερων εφαρμογών Android για τον έλεγχο των προδιαγραφών υλικού του τηλεφώνου σας.

1. CPU-Z
cpu z android

Το CPU-Z είναι η έκδοση για φορητές συσκευές της δημοφιλούς εφαρμογής για υπολογιστές desktop, που σας βοηθά να ελέγξετε τις προδιαγραφές υλικού του υπολογιστή σας με Windows. Όπως και η έκδοση για υπολογιστή, έτσι και το CPU-Z mobile, σάς προσφέρει μια λεπτομερή προβολή διαφορετικών χαρακτηριστικών του υλικού σας.

Με το CPU-Z, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα τις ιδιότητες SoC του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένων των πυρήνων της CPU και της ταχύτητας ρολογιού σε πραγματικό χρόνο. Σας προσφέρει επίσης μια ματιά σε γενικές ιδιότητες του τηλεφώνου, όπως της RAM, της εσωτερικής αποθήκευσης (συνολική και διαθέσιμη), της οθόνης, της έκδοσης Android και της χωρητικότητας της μπαταρίας. Άλλες προδιαγραφές, όπως αισθητήρες, θερμοκρασία μπαταρίας, πρόσβαση root και χρόνος λειτουργίας συστήματος, παρέχονται επίσης με πολύ προσιτό τρόπο.

Υπάρχει και ξεχωριστό τμήμα για τις επιμέρους θερμοκρασίες του τηλεφώνου καθώς και για τους αισθητήρες. Όλες οι ενδείξεις είναι σε πραγματικό χρόνο.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το CPU-Z σε Windows, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας με αυτήν την εφαρμογή. Δε μιλάει Ελληνικά. Οι διαφημίσεις που θα σας δείξει στην δωρεάν έκδοση, είναι ελάχιστες. Έχει 50 εκατομμύρια κατεβάσματα.

Λήψη: CPU-Z (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

2. Inware
inware

Το Inware είναι μια κομψή εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις ιδιότητες του υλικού του τηλεφώνου σας. Είναι μικρό σε όγκο, ( λίγο περισσότερο από 2 MB) και με αυτό, μπορείτε να ελέγξετε πολλές ιδιότητες στη συσκευή σας χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε το συνοδευτικό κουτί λιανικής του τηλεφώνου σας.

Το Inware περιλαμβάνει ένα κομψό περιβάλλον εργασίας χρήστη, αλλά το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να ελέγχετε εξονυχιστικά τις προδιαγραφές του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να δείτε διαφορετικές ιδιότητες λογισμικού, όπως η τρέχουσα έκδοση Android, η προεγκατεστημένη έκδοση Android, το επίπεδο ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας, η ενημέρωση συστήματος Google Play κ.λπ.

Εμφανίζει τα χαρακτηριστικά του υλικού σας, όπως χαρακτηριστικά οθόνης (ανάλυση, μέγεθος, αναλογία διαστάσεων, ρυθμός ανανέωσης, υποστήριξη PPI και HDR), υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων και προσώπου, SoC (πυρήνες, συμπλέγματα, συχνότητα, GPU και χρήση), μνήμη, εσωτερική αποθήκευση, μπαταρία, συνδεσιμότητα, κάμερα και πολλά άλλα. Δεν μιλάει Ελληνικά. Έχει 100 χιλιάδες κατεβάσματα.

Λήψη: Inware (δωρεάν)

3. Device Info HW

Το ρωσικό Device Info HW ανεβάζει τα πράγματα μια βαθμίδα ψηλότερα για να σας παρέχει όλες τις περιπλοκές πληροφορίες του υλικού σας. Διαθέτει τα βασικά, όπως μνήμη, αποθήκευση, ιδιότητες SoC, μπαταρία, λειτουργίες λογισμικού και άλλα. Εκτός από αυτά, το Device Info HW προχωρά ακόμα παραπέρα, και παρουσιάζει καλούδια, όπως τον τύπο της μνήμης RAM , την ταχύτητα εκφόρτισης της μπαταρίας, τις θερμοκρασίες, τα διαμερίσματα και τους κωδικοποιητές.

Δίνει ιδιαίτερη λεπτομέρεια στο υλικό της φωτογραφικής μηχανής με πληροφορίες για το διάφραγμα, την εστιακή απόσταση, το ζουμ, τον προμηθευτή, το οπτικό πεδίο και άλλες μικροσκοπικές λεπτομέρειες που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των λάτρεις της φωτογραφίας. Δεν μιλάει Ελληνικά. Έχει ένα εκατομμύριο κατεβάσματα.

Λήψη: Device Info HW (Δωρεάν) | Device Info HW+ (2,09 €)

4. DevCheck Hardware and System Info
devcheck hardware and system info

Αυτή η εφαρμογή οργανώνει σε ένα πίνακα, τις πιο σημαντικές ιδιότητες του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις ιδιότητες της εσωτερικής αποθήκευσης, της μνήμης, της μπαταρίας και της CPU, κοιτάζοντας απλά τον πίνακα οργάνων. Σύρετε το δάκτυλό σας προς τα αριστερά και θα έχετε μια βαθιά ματιά σε διάφορες λειτουργίες, όπως υλικό, σύστημα, δίκτυο, κάμερα και αισθητήρες.

Περιλαμβάνει επίσης μια λεπτομερή προβολή των διάφορων διαθέσιμων αισθητήρων. Δεν μιλάει Ελληνικά. Έχει ένα εκατομμύριο κατεβάσματα.

Λήψη: DevCheck Hardware and System Info (Δωρεάν, έκδοση premium διαθέσιμη)

5. Device Info
device info

Το Device Info περιλαμβάνει έναν πίνακα εργαλείων και πολλά μενού, που επισημαίνουν διάφορες λειτουργίες του τηλεφώνου σας Android. Μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα, από την κάμερα, τη μνήμη, την οθόνη, το δίκτυο, την μπαταρία και άλλες βασικές ιδιότητες υλικού του τηλεφώνου σας.

Το Device Info έχει πολύ καλή σχεδίαση διεπαφής χρήστη καθώς και τα κινούμενα γραφικά. Δεν μιλάει Ελληνικά. Έχει ένα εκατομμύριο κατεβάσματα.

Λήψη: Device Info (Δωρεάν, έκδοση premium διαθέσιμη)

6. Geekbench 5
geekbench 5

Το Geekbench 5 είναι ευρέως γνωστό για την εκτέλεση δοκιμών συγκριτικής αξιολόγησης υλικού. Όντας μια εφαρμογή για δείκτες αναφοράς, το Geekbench 5 παρέχει επίσης πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες του υλικού του τηλεφώνου σας.

Έτσι, σίγουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Geekbench 5 για να ελέγξετε τις προδιαγραφές, καθώς και να δείτε πόσο γρήγορο είναι το τηλέφωνό σας. Δεν θα δείτε τρελές λεπτομέρειες από την αρχή, αλλά μπορείτε να λάβετε περισσότερα στοιχεία αφού εκτελέσετε ένα σημείο αναφοράς. Δεν μιλάει Ελληνικά. Έχει ένα εκατομμύριο κατεβάσματα.

Λήψη: Geekbench 5 (Δωρεάν)

  1. System
    system information

Το System Information διαθέτει έναν πίνακα εργαλείων που εμφανίζει στοιχεία χρήσης σε πραγματικό χρόνο, της μνήμης RAM, της CPU, του χώρου αποθήκευσης και της μπαταρίας του Android τηλεφώνου σας. Τακτοποιεί τις πληροφορίες σε μενού, και μπορείτε να δείτε τις σχετικές λεπτομέρειεςμε ένα κλικ.

Δεν μιλάει Ελληνικά. Έχει πεντακόσιες χιλιάδες κατεβάσματα.

Λήψη: System Information (Δωρεάν, έκδοση premium διαθέσιμη)

Ελέγξτε τις προδιαγραφές του τηλεφώνου σας Android χωρίς ταλαιπωρία
Το Android έχει μια ποικιλία εφαρμογών σχεδόν για τα πάντα. Εάν θέλετε να δείτε τις ιδιότητες υλικού του τηλεφώνου σας, δεν χρειάζεται να τρέχετε στα εγχειρίδια. Με αυτές τις εφαρμογές μπορείτε να ελέγξετε διεξοδικά σχεδόν οτιδήποτε σχετικά με τη συσκευή σας.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Android,system,information,cpu-z,Geekbench 5,device info,DevCheck,hardware,Inware,smartphone,τηλέφωνο,κινητό

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).