Βρετανία τέρμα στην απαγόρευση νόμιμου αλλά επιβλαβούς περιεχομένου

Η Βρετανία δεν θα αναγκάζει τις τεχνολογικές εταιρείες να αφαιρούν περιεχόμενο που είναι “νόμιμο αλλά επιβλαβές” από τις πλατφόρμες τους, αφού οι ακτιβιστές και οι νομοθέτες εξέφρασαν ανησυχίες για το ότι, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να περιορίσει την ελευθερία του λόγου, δήλωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Το Reuters αναφέρει:

free speech

Οι νόμοι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θα επικεντρωθούν στην προστασία των παιδιών και στη διασφάλιση ότι οι εταιρείες θα αφαιρούν περιεχόμενο που είναι παράνομο ή απαγορευμένο στους όρους παροχής υπηρεσιών τους, αναφέρει η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι δεν θα διευκρινίζει ποιο θα είναι το νόμιμο περιεχόμενο που πρέπει να λογοκρίνεται. Στις εταιρείες, όπως η Meta και το Twitter, θα απαγορεύεται να αφαιρούν ή να περιορίζουν περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, να αναστέλλουν λογαριασμούς χρηστών, όπου δεν υπάρχει παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών ή του νόμου, ανέφερε.

Ο προηγούμενος νόμος απαιτούσε από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρόστιμο έως και 10% του κύκλου εργασιών ή γύρω στα 22 εκατομμύρια δολάρια εάν δεν καταφέρουν να εξαλείψουν επιβλαβές περιεχόμενο, ενώ τα ανώτερα στελέχη θα μπορούσαν επίσης αντιμετωπίσουν πρόστιμα για εγκληματικές ενέργειες.

Η προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία είχε ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ πριν από την τελευταία έκδοση, θα αφαιρούσε την κρατική επιρροή στον τρόπο με τον οποίο οι ιδιωτικές εταιρείες διαχειρίζονται το νόμιμο περιεχόμενο, ανέφερε η κυβέρνηση, και θα απέφευγε το ρίσκο να αφαιρούν νόμιμες δημοσιεύσεις για να αποφευχθούν οι κυρώσεις.

Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το οποίο επιστρέφει στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα, επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να αφαιρούν περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών τους και να επιβάλουν τα όρια ηλικίας για να εμποδίζουν τα παιδιά να παρακάμπτουν μεθόδους ελέγχου ταυτότητας.

Εάν οι χρήστες συναντήσουν αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, όπως ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός ή ο μισογυνισμός που δεν τιμωρείται ποινικά, η πλατφόρμα θα πρέπει να προσφέρει εργαλεία για να βοηθήσει τους ενήλικες χρήστες να το αποφύγουν. Μόνο εάν οι πλατφόρμες δεν τηρήσουν τους δικούς τους όρους παροχής υπηρεσιών ή δεν καταργήσουν εγκληματικό περιεχόμενο, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Η Βρετανία ανακοίνωσε αργά το Σάββατο άλλο ένα νέο ποινικό αδίκημα, αυτό της βοήθειας ή της ενθάρρυνσης του αυτοτραυματισμού στο διαδίκτυο και θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).