Η βρετανική αστυνομία εισέβαλε σε παράνομη εγκατάσταση εξόρυξης Bitcoin νομίζοντας ότι καλλιεργούν κάνναβη

Η βρετανική αστυνομία εισέβαλε σε μια παράνομη εγκατάσταση εξόρυξης Bitcoin που έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή νόμιζαν ότι ήταν εργοστάσιο καλλιέργειας κάνναβης.

bitcoin mining

Σε μια παράξενη σειρά γεγονότων, η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισε ένα ορυχείο Bitcoin, για παράνομη κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, αφού αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς που νόμιζαν ότι ήταν μια φάρμα κάνναβης.

Οι αρχές επιβολής του νόμου του West Midlands δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν σχετικά για την ύπαρξή μίας μονάδας όπου την “επισκέπτονται πολλά άτομα”. Ένα αεροσκάφος της αστυνομίας περνώντας από πάνω, ανέφερε ότι λαμβάνει μια σημαντική πηγή θερμότητας από την τοποθεσία της, στο Great Bridge Industrial Estate στο Sandwell. Φυσικά, οι αξιωματικοί ήταν πεπεισμένοι ότι κοίταζαν τα “ενδεικτικά” σημάδια ενός κλασσικού εργοστασίου καλλιέργειας κάνναβης.

Αλλά, όταν μπήκαν στον χώρο, στις 18 Μαΐου, βρήκαν μια συστοιχία 100 εξειδικευμένων υπολογιστών για εξόρυξη bitcoin. Οι Αξιωματούχοι κατάσχεσαν τον εξοπλισμό όταν ανακάλυψαν ότι οι ανθρακωρύχοι Bitcoin είχαν κλέψει ηλεκτρική ενέργεια αξίας χιλιάδων βρετανικών λιρών, για να τροφοδοτήσουν τη λειτουργία τους. Κανείς δεν ήταν σπίτι τη στιγμή της επιδρομής, αλλά η αστυνομία είπε ότι σκοπεύουν να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης.

Η εξόρυξη των Bitcoin είναι μια δαπανηρή, χρονοβόρα εργασία που ουσιαστικά περιλαμβάνει την σύνθετων υπολογιστικών προβλημάτων με αντάλλαγμα ένα μέρος της αμοιβής. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση ορισμένων χωρών, όπως της Σουηδίας και των Κάτω Χωρών.

Ο υπαξωματικός της αστυνομίας του Sandwell, Jennifer Griffin είπε: «Σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε! Είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας οργάνωσης καλλιέργειας κάνναβης και πιστεύω ότι είναι το δεύτερο ορυχείο ς που συναντήσαμε στα West Midlands”.

Πρόσθεσε ότι ενώ η ίδια η εξόρυξη κρυπτογράφησης δεν είναι παράνομη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως η κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας είναι προφανώς μη επιτρεπτή. Η αστυνομία είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να επιστρέψει τους υπολογιστές, αφού τους έχει κατασχέσει μόνιμα, ως προϊόν εγκλήματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
Bitcoin

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).