Vulkan files διαρροή αποκαλύπτει το παγκόσμιο hacking του Putin

Η NTC Vulkan μια εταιρεία στη Ρωσία μοιάζει επιφανειακά, με μια εταιρεία παροχής συμβουλών στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, μια διαρροή μυστικών αρχείων από την εταιρεία αποκάλυψε το έργο της που ενισχύει τις δυνατότητες κυβερνοπολέμου του Vladimir Putin.

5000vl

Χιλιάδες σελίδες μυστικών εγγράφων αποκαλύπτουν πώς οι μηχανικοί της Vulkan εργάστηκαν για ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις hacking, να εκπαιδεύσουν πράκτορες πριν από επιθέσεις σε εθνικές υποδομές, να διαδώσουν παραπληροφόρηση και να ελέγχουν τμήματα του Διαδικτύου.

Το έργο της εταιρείας συνδέεται με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας ή FSB, την υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας, τα επιχειρησιακά τμήματα και τα τμήματα πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων, γνωστά ως GOU και GRU, και την SVR, μια οργάνωση πληροφοριών της Ρωσίας.

Ένα έγγραφο συνδέει ένα εργαλείο κυβερνοεπίθεσης της Vulkan με τη διαβόητη ομάδα hacking Sandworm, για την οποία η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι δύο φορές προκάλεσε μπλακ άουτ στην Ουκρανία, διέκοψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα και κυκλοφόρησε το NotPetya, από τα πιο καταστροφικά κακόβουλα λογισμικά στην ιστορία. Με την κωδική ονομασία Scan-V, ψάχνει στο διαδίκτυο για τρωτά σημεία, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται για χρήση σε μελλοντικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ένα άλλο σύστημα, γνωστό ως Amezit, αποτελεί ένα σχέδιο για την επιτήρηση και τον έλεγχο του Διαδικτύου σε περιοχές υπό τη διοίκηση της Ρωσίας και επίσης επιτρέπει την παραπληροφόρηση μέσω πλαστών προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

4147
Ένα διάγραμμα που δείχνει ένα σύστημα αναγνώρισης hacking Vulkan με την κωδική ονομασία Scan, που τρέχει από το 2018.

Ένα τρίτο σύστημα που κατασκευάστηκε από τη Vulkan – το Crystal-2V – είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για κυβερνοεπιχειρηματίες στις μεθόδους που απαιτούνται για την κατάρριψη σιδηροδρομικών, αεροπορικών και θαλάσσιων υποδομών. Ένα αρχείο που εξηγεί το λογισμικό αναφέρει:

“Το επίπεδο απορρήτου των επεξεργασμένων και αποθηκευμένων πληροφοριών στο προϊόν είναι “Ακρως απόρρητο”.

Τα αρχεία από την Vulkan, τα οποία χρονολογούνται από το 2016 έως το 2021, διέρρευσαν από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη, ο οποίος εξοργίστηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τέτοιες διαρροές από τη Μόσχα είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μέρες μετά την εισβολή τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η πηγή πλησίασε τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και είπε ότι η GRU και η FSB “κρύβονται πίσω από την Vulkan”.

“Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τους κινδύνους”, είπε ο πληροφοριοδότης. “Λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω αυτές τις πληροφορίες. Η εταιρεία κάνει άσχημα πράγματα και η ρωσική κυβέρνηση είναι δειλή και λάθος. Είμαι θυμωμένος για την εισβολή στην Ουκρανία και τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν εκεί. Ελπίζω να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να δείξετε τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες”.

theguardian.com

putin,Vladimir Putin,Vulkan files

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).