Washington: πως έδιωξε την Huawei από την Ευρώπη

Η Huawei “παραιτείται από την Ευρώπη”, γράφει η Politico, αναφέροντας ότι η κινεζική τηλεπικοινωνιών “περιορίζει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες και βάζει τις φιλοδοξίες της για παγκόσμια ηγεσία στον πάγο”.

huawei

“Οι λόγοι για αυτό δεν έχουν να κάνουν με τις εμπορικές δυνατότητες της εταιρείας – η Huawei εξακολουθεί να είναι σε θέση να προσφέρει αιχμής με χαμηλότερο κόστος από τους ανταγωνιστές της – ή οτιδήποτε έχει να κάνει με την πολιτική, σύμφωνα με συνεντεύξεις από περισσότερα 20 νυν και πρώην στελέχη και στρατηγικούς συμβούλους της εταιρείας”.

Πιεζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες έφυγε από μια ήπειρο που κάποτε θεωρούσε την πιο στρατηγική αγορά της στο εξωτερικό, η Huawei πλέον στρέφεται προς την κινεζική αγορά, εστιάζοντας στην εναπομείνασα ευρωπαϊκή αγορά σε λίγες χώρες — Γερμανία και Ισπανία, αλλά και Ουγγαρία — που εξακολουθούν να είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν μια εταιρεία που θεωρείται κίνδυνος ασφάλειας στην Δύση.

“Δεν είναι πλέον μια εταιρεία που επιπλέει στην παγκοσμιοποίηση”, δήλωσε ένα στέλεχος της Huawei. “Είναι μια εταιρεία που σώζει τον κώλο της στην εγχώρια αγορά…”.

Την δύσκολη θέση της Huawei συνόψισε ο ιδρυτής της εταιρείας Ren Zhengfei σε μια ομιλία σε στελέχη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Shenzhen τον Ιούλιο. Παρέθεσε τις τρεις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια: εχθρότητα από την Washington, διαταραχές από την πανδημία του κορωνοϊού, και την της ς στην Ουκρανία, η οποία ανέτρεψε τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και αύξησε τις ανησυχίες της Ευρώπης για υπερβολική εξάρτηση από χώρες όπως η .

“Το περιβάλλον που αντιμετωπίσαμε το 2019 ήταν διαφορετικό από αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα”, είπε ο Ren στην ομιλία του, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε την έχει το Politico. “Μην υποθέτετε ότι θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον”.

“Είχαμε ένα παρελθόν ιδανικό για την παγκοσμιοποίηση και προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε όλη την ανθρωπότητα”, πρόσθεσε. “Ποιο είναι το ιδανικό μας σήμερα; η Επιβίωση….!”

“Θα εγκαταλείψουμε τις σε ορισμένες χώρες”, ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας στην ομιλία του αυτό το καλοκαίρι.
“Για παράδειγμα, θα εγκαταλείψουμε τις αγορές στις χώρες της Five Eyes και την Ινδία”.

Το “Five Eyes” αναφέρεται σε μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των , του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Και οι πέντε χώρες έχουν απαγορεύσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απαγόρευσης της Huawei και άλλων κινεζικών εταιρειών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best straight into your inbox!
Washington,Huawei

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Για άλλη μία φορά φαίνεται ότι το Παγκόσμιο Εμπόριο είναι ένας Πόλεμος με πολλά αθέμιτα όπλα και πολλά θύματα και από τους Αμάχους (δηλαδή εμάς)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).