Το Watch Dogs εμπνέει και φέρνει νέους hackers των πόλεων

Watch Dogs: Τον περασμένο μήνα στο Σαν Φρανσίσκο, μια ψηφιακή πινακίδα που είχε στηθεί στο δρόμο για να προειδοποιεί τους οδηγούς για το μποτιλιάρισμα των δρόμων το Σαββατοκύριακο έγινε hacked και η προειδοποίηση έγραφε, “Turn Back. Godzilla Attack.”

Watch Dogs
Watch Dogs

Η κυβέρνηση εξέδωσε τη δική της προειδοποίηση στους ανθρώπους που εγκατέστησαν τις πινακίδες αυτές αναφέροντας “Προσέχετε τις επιθέσεις των hackers.” Ο δημοσιογράφος και ερευνητής ασφαλείας Bryan Krebs, δημοσίευσε πρόσφατα ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ανησυχεί γιατί ένας hacker στη Σαουδική Αραβία , που αυτοαποκαλείται “Sun Hacker,” παραβίασε την ψηφιακή οδική σήμανση σε όλη τη χώρα, από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ειδικό οι παραβιάσεις συμπίπτουν με την κυκλοφορία του video game “Watch Dogs” την 27η Μάη 2014. Το συγκεκριμένο παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από το «hacking», με επίκεντρο την των υποδομών ζωτικής σημασίας όπως ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικές πινακίδες δρόμου.

Να πως μια φάρσα γίνεται ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Κέντρο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ( for Internet Security), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Η οργάνωση παρακολουθεί και στέλνει προειδοποιήσεις για τα εθνικά προβλήματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

“Οι τροποποιήσεις στις ηλεκτρονικές πινακίδες είναι κοινές και γενικά εμφανίζουν μηνύματα με σκοπό να διασκεδάσουν τους οδηγούς, όπως το “προσοχή! μπροστά έχει ζόμπι” αναφέρει η ανακοίνωση του CIS’s Multi-State Information Sharing and Center. “Ωστόσο, οι αλλαγές στην οδική σήμανση δημιουργούν ένα δημόσιο θέμα ασφάλειας γιατί αντί να κατευθύνουν τους οδηγούς μέσα από τους οδικούς κινδύνους, πολύ συχνά οδηγούν την κυκλοφορία σε επιβράδυνση ή και διακοπή αφού οι οδηγοί όταν βλέπουν τις πινακίδες σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες.”

Είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνουν hacked αυτές οι πινακίδες, ειδικά αν κάποιος έχει φυσική πρόσβαση σε αυτές, ανέφερε το Gizmodo ττο 2009, όταν επεσήμανε ότι πολλές από αυτές χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που αναφέρονται στα εγχειρίδια και υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το CIS αναφέρει ότι ο hacker από τη Σαουδική Αραβία μάλλον είναι κάποιος γνώστης, αφού καταφέρνει να έχει πρόσβαση εξ αποστάσεως και να τις παραβιάζει. Είναι γνωστό ότι οι συσκευές του Internet of Things, είναι κακοσχεδιασμένες στην ασφάλεια γιατί οι τεχνικοί θεωρούν ότι κανείς δεν θα μπορούσε ενδιαφερθεί να κάνει hacking χωρίς οικονομικό κίνητρο. Ο Σαουδάραβας hacker βέβαια απέδειξε το αντίθετο, αφού παραβίασε 11 σημεία κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με το CIS, αλλάζοντας τις πινακίδες, και δημοσιεύοντας τα κατορθώματα του στο Twitter.

[tweet_embed id=467341492852240385] Να αναφέρουμε εδώ ότι το “Watch Dogs” που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έχει πρωταγωνιστή έναν hacker που σπέρνει τον όλεθρο στο Σικάγο. Ο ήρωας του παιχνιδιού Watch Dogs χρησιμοποιεί το ψηφιακό σύστημα ελέγχου της πόλης για να κλέψει δεδομένα και . Χρησιμοποιεί τις κάμερες της πόλης, σαν τα μάτια του, και τις υποδομές της σαν όπλα. Επιβαρύνει τα κουτιά διακλάδωσης, προκαλεί εκρήξεις στο δίκτυο φυσικού αερίου και flips στα φανάρια για να παγιδέψει τους εχθρούς του. Ο hacker από τη Σαουδική Αραβία φαίνεται να έχει εμπνευστεί από το παιχνίδι, αφού δημοσίευσε και μια του παιχνιδιού στο Twitter feed του.

Το CIS αναφέρει ότι το “Watch Dogs” πρόκειται να ενθαρρύνει και άλλους παίκτες να κάνουν hacking σε πόλεις. “Το CIS πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό ένα μικρό ποσοστό των παικτών του Watch Dog να πειραματιστούν με παραβιάσεις υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων εκτός του παιχνιδιού”, αναφέρει η προειδοποίηση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).