Δείτε το παγκόσμια πρώτο skydive από ένα drone


Οι skydivers όλου του κόσμου μπορούν να αρχίσουν να ονειρεύονται ότι θα κάνουν τα άλματα τους με drones στο εγγύς μέλλον.

skydive

Σε αντίθεση με τα τυπικά drones που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, η Λετονική εταιρεία Aerones ειδικεύεται σε μεγάλες μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές που μπορούν να μεταφέρουν βαριά φορτία. Έτσι χθες δημοσιοποίησε ένα βίντεο, διαφημίζοντας τα προϊόντα της, όπου ένα drone ανυψώνει έναν skydiver αρκετά μέτρα στον αέρα πριν αυτός αφήσει τα χέρια του και αφεθεί στη χαρά της ελεύθερη πτώσης.

Το drone της Aerones με τις 28 προπέλες, πήρε για λόγους ασφαλείας από έναν ψηλό πύργο, τον skydiver Ingus Augustkalns, έτσι ώστε να υπάρχει το επαρκές ύψος να ανοίξει το αλεξίπτωτό του σε περίπτωση λάθους. Στην συνέχεια τον ανέβασε σε ύψος 330 μέτρων από όπου ο Ingus άφησε τα χέρια του, άνοιξε το αλεξίπτωτο του και προσγειώθηκε ομαλά στο έδαφος.

Το βίντεο αυτό της εταιρείας είναι ένα από τα πολλά αντίστοιχα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της, όπου αναδεικνύουν την δυνατότητα των μηχανημάτων της να σηκώσουν βαριά φορτία. Υπάρχουν αναφορές και σε χρήσιμες εφαρμογές αυτών των drones, όπως η χρήση τους για διάσωση ή πυρόσβεση.

Όμως όπως φαίνεται, στο εγγύς μέλλον θα χρησιμοποιηθούν κάλλιστα και για διασκέδαση, προς τέρψη των φίλων του skydive.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news