Προσωρινό tattoo σας προειδοποιεί αν είστε μεθυσμένος

Οι ερευνητές μηχανικοί στο Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering της Καλιφόρνιας δημιούργησαν ένα πειραματικό tattoo που αν πιείτε πολύ στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στο σας τηλέφωνο για να σας αποτρέψει να οδηγήσετε.

tattoo-drunk

Πρόκειται για ένα προσωρινό tattoo που περιέχει έναν αισθητήρα που ανιχνεύει τα επίπεδα αλκοόλ στο ιδρώτα σας και μέσω του ειδοποιεί το σας όταν έχετε ξεπεράσει τα ανώτερα επίπεδα αλκοόλ.

Η Σέιλα Σελίμοβιτς (Seila Selimovic), Ph.D. και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Απεικόνισης και Εμβιομηχανικού προγράμματος, δήλωσε:
“Μοιάζει με προσωρινό τατουάζ, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας βιοαισθητήρας που έχει ενσωματωμένη μία αρκετά ευέλικτη ασύρματη συσκευή. Ένα συστατικό απελευθερώνει μια χημική ουσία που διεγείρει τον ιδρώτα στο δέρμα κάτω από το tattοο. Ένα άλλο συστατικό ανιχνεύει τις μεταβολές στο ηλεκτρικό ρεύμα που ρέει μέσω του ιδρώτα που παράγεται, το οποία μετρά τα επίπεδα αλκοόλ και τα στέλνει στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη”.

Η μέτρηση αλκοόλ από τον ιδρώτα δεν είναι νέα τεχνολογία, αλλά η ταχύτητα με την οποία αυτή η νέα συσκευή στέλνει σήματα στο smartphone σας (περίπου κάθε οκτώ λεπτά) είναι κατά πολύ ανώτερη από τις δύο ή τρεις ώρες που λαμβάνονται από τους προκατόχους της.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  3  =