Χιλιάδες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν διαφημίσεις MadAdsMedia αποκλείστηκαν από το Google Safe Browsing

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ιστοχώρων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία διαφημίσεων έγινα έξαλλοι, αφότου το μπλόκαρε τις ιστοσελίδες τους.

Virus

Ένας αριθμός χρηστών ανέφεραν στο φόρουμ της Google και στο φόρουμ Digital Point ότι η ιστοσελίδα τους είναι αποκλεισμένη από το GSB και δείχνει το ακόλουθο προειδοποιητικό μήνυμα “Αυτή η ιστοσελίδα [ ιστοσελίδα ] έχει αναφερθεί ως σελίδα κακόβουλων επιθέσεων και έχει φραγεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις ασφαλείας σας”.

Ακόμη και μετά την αφαίρεση του script MadAdsMedia από την ιστοσελίδα τους, εξακολουθεί να δείχνει την προειδοποίηση για Malware.

Είναι ακόμα άγνωστο αν η Google μπλόκαρε κατά λάθος τις εν λόγω ιστοσελίδες ή το MadAdsWebsite έχει παραβιαστεί για να εξυπηρετήσει κακόβουλες διαφημίσεις.

Σύμφωνα με το fz6 -forum, ένας διακομιστής του MadAdsMedia είχε παραβιαστεί και μερικές διαφημίσεις περιείχαν κακόβουλο κώδικα.

“Αυτό το μήνυμα αφορά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για malware που ορισμένοι από τους διαχειριστές μας μπορεί να έχουν συναντήσει. Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, οι μηχανικοί μας ανακάλυψαν ότι ένα μέρος που εξυπηρετεί τις διαφημίσεις μας, έχει παραβιαστεί”.

“Δεδομένου ότι αυτή η επίθεση εντοπίστηκε, η ομάδα των μηχανικών μας εργάστηκε επιμελώς μέχρι τις 15:45 , για να εξασφαλίσει ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια του διακομιστή. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο 7,8 % των τομέων των διαχειριστών.” Αναφέρει η ανακοίνωση από το MadMAdsMedia.

Πηγή: iguru.gr

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).