Όταν η αστυνομία ξεχνά τον κωδικό του υπολογιστή

password

Τι και αν ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, μερικές φορές είναι δύσκολο ακόμη και για τις αρχές να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της. Για τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Κεντρική Επιτροπή Επαγρύπνησης, ένας οργανισμός στην Ινδία που εξετάζει την αστυνομική διαφθορά, έχει συσσωρεύσει στους υπολογιστές της εκατοντάδες καταγγελίες σχετικά με την του Δελχί,  εξαιτίας ενός χαμένου .

Σύμφωνα με την The Indian Express, ο οργανισμός διαβίβασε τις καταγγελίες προς το αστυνομικό τμήμα του Δελχί, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα για τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Καμία από τις καταγγελίες διαφθοράς δεν έχει αξιολογηθεί από το αστυνομικό τμήμα, επειδή δεν γνωρίζουν τον πρόσβασης του υπολογιστή!!!. 667 καταγγελίες εκκρεμούν, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 2006.

Τελικά, η Κεντρική Επιτροπή Επαγρύπνησης ζήτησε από το τμήμα αναφορά για τη μεγάλη καθυστέρηση και διαπίστωσε ότι κανένας εκεί δεν ήξερε πώς να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα των καταγγελιών.

Τελικά τον Ιανουάριο, δύο ανώτεροι αξιωματικοί έλαβαν την κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και θα εργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις εκκρεμείς καταγγελίες.

  Microsoft Office 365 Προσοχή μη ασφαλής η κρυπτογράφηση

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε το περιστατικό συνέβη λόγω ενός «τεχνικού προβλήματος» και υποσχέθηκε ότι όλες οι δημόσιες καταγγελίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, φαίνεται περισσότερο σαν μια περίπτωση πλήρης ανικανότητας και  αδιαφορίας. 

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).