Ποιος γραφεί τα Linux;

Περίπου μία φορά το χρόνο, το Ίδρυμα Linux Foundation αναλύει το διαδικτυακό αποθετήριο που κρατά τον πηγαίο κώδικα του πυρήνα, ή τον πυρήνα, του λειτουργικού συστήματος Linux. Καθώς παρακολούθει την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του πυρήνα στις συνεχώς εξελισσόμενες εκδόσεις 3,0 – 3,10, η έκθεση αποκαλύπτει ποιος συμβάλλει στον κώδικα, και ποιες είναι οι κυρίαρχες εταιρείες που παίζουν ρόλο σε αυτό που ξεκίνησε σαν εθελοντική εργασία το 1991. 

Ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς;

1Bills

Ενώ οι εθελοντές συνεισφέροντες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος ανάμεσα στους προγραμματιστές , πάνω από το 80% του κώδικα προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι αμείβονται για την εργασία τους. Το Linux Foundation σημειώνει ότι οι εισφορές έχουν αυξηθεί από τις εταιρείες που κάνουν τα κινητά και ενσωματωμένα συστήματα, όπως την Linaro, τη Samsung και την Texas Instruments. (* η εμπλοκή των εταιρειών δεν είναι απαραίτητα καλή, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτές)

Οι Gatekeepers

1Gatekeepers
Οι συνεισφορές από τους μεμονωμένους προγραμματιστές έχουν γίνει sign- off πριν ενσωματωθούν στον επίσημο κώδικα του πυρήνα. Εδώ οι επιχειρήσεις πραγματικά κυριαρχούν, με μόλις πάνω από ένα 5% των εγκρίσεων από τους εθελοντές προγραμματιστές.

Οι Συγγραφείς

1author

Οι παραπάνω προγραμματιστές γράψει τον περισσότερο κώδικα στις ενημερώσεις για τις εκδόσεις 3.2 – 3.10 .

Το Kernel που μεγαλώνει

1Kernel
Η αύξηση του μεγέθους του πυρήνα του Linux οφείλεται στην ενσωμάτωση σημαντικών νέων χαρακτηριστικών , συμπεριλαμβανομένου και ενός συστήματος αρχείων βελτιστοποιημένο για solid-state drives για τη στήριξη των μικροεπεξεργαστών ARM 64 – bit που χρησιμοποιούνται στις ενσωματωμένες και φορητές συσκευές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).