Το NirSoft σας βοηθά να διαχειρίζεστε τις απειλές του Windows Defender

Το πιο πρόσφατο εργαλείο του , το , σας βοηθά να διαχειρίζεστε μαζικά τις απειλές του . Ας το δούμε από κοντά.

Defender

Το WinDefThreatsView είναι ένα δωρεάν, νέο εργαλείο λογισμικού για τα λειτουργικά συστήματα Windows 8.1 και 10 της Microsoft, από το site NirSoft, που βοηθά τους χρήστες στη διαχείριση απειλών που εντοπίζονται από την ενσωματωμένη προστασία του λογισμικού Windows Defender που υπάρχει στο λειτουργικό τους σύστημα.

Το Windows Defender Antivirus είναι η προεπιλεγμένη λύση αντιμετώπισης ιών στα Windows 10. Οι χρήστες ασφαλώς και μπορούν να εγκαταστήσουν ένα τρίτο λογισμικό ασφαλείας. Για όσους όμως βασίζονται στο Windows Defender για να είναι ασφαλής, τότε το WinDefThreatsView θα τους λύσει τα χέρια.

Ο λόγος είναι ότι το Windows Defender Antivirus δεν είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένο να σας δίνει πολλές δυνατότητες για τη διαμόρφωση του και τη διαχείριση του. Το πρόγραμμα εμφανίζει μια ειδοποίηση όταν ανιχνεύεται μια απειλή, αλλά σημαντικοί πίνακες ελέγχου, όπως το ιστορικό απειλών ή διάφορες προστασίες, δεν βρίσκονται εύκολα στο σύστημα και συχνά απαιτούνται πολλά κλικ και γνώσεις για να ανοίξουν αυτά τα μενού.

Το WinDefThreatsView παρέχει μια εναλλακτική λύση, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τη διαχείριση των εντοπισμένων απειλών. Το WinDefThreatsView είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, παρέχεται ως έκδοση 32-bit και 64-bit για τα λειτουργικά συστήματα των Windows 10 και 8.1 της Microsoft.

Δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά κατεβάστε το zip αρχείο, αποσυμπιέστε το, ακόμα και σε ένα usb flash, και εκτελέστε το από οποιαδήποτε τοποθεσία. Η εφαρμογή καταγράφει όλες τις ανιχνεύσιμες απειλές που το Windows Defender έχει βρει. Για νέες απειλές, είναι απαραίτητο να πατήσετε το κουμπί “Refresh” (ανανέωση) και με την προϋπόθεση ότι το antivirus εκτελείται ήδη, ώστε να κάνει επανέλεγχο και να δείτε τα αποτελέσματα του.

Το πρόγραμμα φορτώνει από προεπιλογή τα δεδομένα του τοπικού υπολογιστή, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε επίσης τα δεδομένα απομακρυσμένων συστημάτων υπολογιστών.

Για να το κάνετε επιλέξτε Options > Advanced Options (Επιλογές > Σύνθετες επιλογές). Θα πρέπει να μεταβείτε στο “Load threats data from remote computer” (Φόρτωση δεδομένων απειλών από απομακρυσμένο υπολογιστή) και να καθορίσετε το όνομα του υπολογιστή και το όνομα χρήστη / κωδικό πρόσβασης, εάν απαιτείται.

Σημειώστε ότι μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο σε ένα μηχάνημα των Windows 7 για να συνδεθείτε σε ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα (Windows 8.1 ή 10) χρησιμοποιώντας την επιλογή απομακρυσμένου υπολογιστή.

Όλες οι απειλές παρατίθενται με το όνομα αρχείου, όνομα απειλής, σοβαρότητα, όνομα τομέα και όνομα διαδικασίας, χρόνο και δεδομένα αρχικής ανίχνευσης και αποκατάστασης, ταυτότητα απειλής και κατάσταση, ενέργεια, διαδρομές και πολλά άλλα.

Όλα τα δεδομένα ή μια επιλογή αυτών, μπορούν να αποθηκευτούν σε διάφορους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των txt, csv, xml και json. Κάνοντας δεξί κλικ σε μία επιλογή σας εμφανίζετε ένα μενού με διάφορες εντολές. Από εκεί επιλέξτε τον “Ορισμό προεπιλεγμένης ενέργειας για τις επιλεγμένες απειλές” για να επιλέξετε μια ενέργεια, π.χ. καραντίνα, επιτρέψτε, αποκλείστε ή καταργήστε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε όλες τις απειλές ή ένα υποσύνολο απειλών ταυτόχρονα, το οποίο βελτιώνει σημαντικά τη διαχειρισιμότητα.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το πρόγραμμα από τη γραμμή εντολών αλλά μόνο για να εξάγετε απειλές σε ένα νέο αρχείο που έχετε καθορίσει.

Συνοπτικά
Το WinDefThreatsView είναι ένα εύχρηστο portable πρόγραμμα για χρήστες και διαχειριστές των Microsoft Windows και για συστήματα με ενεργοποιημένο το Windows Defender Antivirus. Εκτός από τη χρήσιμη επιλογή διαχείρισης πολλαπλών απειλών ταυτόχρονα, είναι επίσης σε θέση να εξάγει τα δεδομένα των απειλών σε διάφορες μορφές αρχείων.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).