Τα Windows 10 έκδοση 1903 φέρνουν υποστήριξη εικόνων μορφής AVIF

Η επόμενη έκδοση των Windows 10, γνωστή σήμερα ως έκδοση 1903 ή 19H1, θα υποστηρίξει το format AVIF. Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή εικόνας που βασίζεται στο format βίντεο AV1, και αναπτύχθηκε από την Alliance for Open .

Το AV1 είναι το τελευταίο και μεγαλύτερο από τα ανοιχτά format βίντεο. Έχει σχεδιαστεί ως διάδοχος του VP9, ​​που ανταγωνίζεται άμεσα τον ιδιόκτητο (και δαπανηρό) codec HEVC / H.265. Προορίζεται να συνδυαστεί με τον codec (κωδικοποιητή) ήχου Opus για να δημιουργήσουν αρχεία WebM για βίντεο web HTML5.

Το AV1 σήμερα υποστηρίζεται από πολλούς βιομηχανικούς γίγαντες (, , Apple, Arm, Cisco, Facebook, , IBM, Intel, , Mozilla, Netflix, Nvidia κλπ.).

Το format εικόνας AVIF μορφοποιεί μια μορφή εικόνας που βασίζεται στο AV1. Υποστηρίζεται ήδη από ποικιλία λογισμικών, συμπεριλαμβανομένων των και του Firefox. Και από τα Windows 10 19H1 και μετά, η μορφή AV1 θα υποστηρίζεται από τουλάχιστον από τον File και το Microsoft Paint.

  Το επερχόμενο iPhone θα μπορούσε να έχει σύστημα χαρτογράφησης περιβάλλοντος

Έτσι, αν έχετε τα Windows 10 Build 18305, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη νέα δυνατότητα σε δράση, να δείτε δηλαδή αν μπορείτε να εμφανίσετε εικόνες τύπου AVIF με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων paint, φυσικά μετά την εγκατάσταση της επέκτασης AV1 Video.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +    =  6