Αργό Internet μετά την αναβάθμιση σε Windows 10 Anniversary Update;

Μετά την αναβάθμιση του συστήματός σας στο Windows 10 Anniversary Update ίσως παρατηρήσατε μια πτώση της ταχύτητας σύνδεσης στο Internet.

Οφείλεται στη λειτουργία Window Auto-Tuning που εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το Windows Vista και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στα Windows 10.

Σκοπός της λειτουργίας Auto-Tuning είναι η διαχείριση των προγραμμάτων που λαμβάνουν δεδομένα TCP σε ένα δίκτυο για να βελτιωθεί η απόδοση των διαδικασιών που είναι επιφορτισμένες με τις μεταφορές αυτές. Στο Windows 10 Anniversary Update όμως φαίνεται ότι προκαλεί και μια απροσδόκητη πτώση στην ταχύτητα του Internet.cable slow internet Windows 10

Η λύση είναι η απενεργοποίηση της λειτουργίας και μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια απλή εντολή σε ένα παράθυρο γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

Ανοίξτε ένα παράθυρο του Command Prompt με δεξί κλικ στο μενού Έναρξης των Windows. Κάντε κλικ στην επιλογή που λέει Command Prompt με δικαιώματα διαχειριστή.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση του Window Auto-Tuning, με την παρακάτω εντολή στο:

netsh interface tcp show global

Αναζητήστε την επιλογή που λέει “Receive Window Auto-Tuning Level,” και αν είναι ρυθμισμένο σε “enabled,” θα πρέπει να το αλλάξετε σε “disabled.”

  #OpLastResort Οι Anonymous αποκαλύπτουν πυρηνικά όπλα

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled

Αμέσως μετά δοκιμάστε την ταχύτητά σας στο Internet για να δείτε αν υπάρχει αισθητή βελτίωση. Αν δεν δείτε διαφορά μπορείτε κάλλιστα να γυρίσετε το “Receive Window Auto-Tuning Level,” στο “enabled” με την παρακάτω εντολή:

netsh int tcp set global autotuninglevel=normal

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι αν αυτή η λειτουργία είναι ήδη απενεργοποιημένη και έχετε αργή σύνδεση στο Internet μετά από την εγκατάσταση του Windows 10 Anniversary Update, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάξετε κάπου αλλού, όπως ποιες είναι οι διεργασίες της σύνδεσης με το δίκτυο που τρέχουν περισσότερο από το συνηθισμένο, το λογισμικό ασφαλείας ή τα firewalls.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  7  =