Η Microsoft προσπαθεί ξανά να εγκαταστήσει τα Windows 10 στα Windows 7&8

Η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζει μια πιο επιθετική πολιτική αναβάθμισης σε Windows 10. Ενώ το νέο λειτουργικό σύστημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν προαιρετική ενημέρωση, στη συνέχεια έγινε συνιστώμενη και η λήψη του διατίθεται μέσω του Windows Update. windows 10 logo

Η εταιρεία όμως εκτός από τα παραπάνω που γνωρίζουμε ήδη, πρόσφατα πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές στα παλαιότερα λειτουργικά Windows 7 και 8.1 για να βεβαιωθεί ότι θα αναβαθμιστούν περισσότεροι υπολογιστές, άσχετα από το αν οι ιδιοκτήτες τους, το επιθυμούν ή όχι.

Οι ρυθμίσεις που είχαν οριστεί να σταματήσουν την αναβάθμιση σε Windows 10 φέρεται να έχουν μηδενιστεί από τουλάχιστον μία από τις ενημερώσεις που κυκλοφόρησε η Microsoft για τα συστήματα Windows 7 και 8.1.

Η συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από τον προγραμματιστή του GWX Control Panel, μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε για να εμποδίσει την αναβάθμιση σε Windows 10.

“Το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών άρχισα να λαμβάνω αναφορές για το ότι η ρύθμιση του Windows Update “AllowOSUpgrade” είχε αλλάξει σε αρκετούς υπολογιστές, και συνεχίζει να δίνει ειδοποιήσεις τουλάχιστον μία φορά την ημέρα” αναφέρει ο Josh Mayfield στο ComputerWorld.

  Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ λέει ότι οι καταγγελίες προς το Facebook δεν έχουν νόημα

Με άλλα λόγια, συστήματα με Windows 7 και 8.1 μπορούν πλέον να λάβουν εύκολα την αναβάθμιση σε Windows 10 και προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος αποκλεισμού της αυτόματης ενημέρωσης.

Όλα οφείλονται φυσικά στις ενημερώσεις για τα παλαιότερα συστήματα με Windows, και σύμφωνα με τον Mayfield, είναι η ίδια ενημέρωση που διανέμεται εκ νέου ξανά και ξανά.

“Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει αυτή την ενημέρωση αρκετές φορές,” αναφέρει ο Mayfield συνέχισε. “Δεν αλλάζει το όνομα της ενημερωμένης έκδοσης, αλλά σε κάθε έκδοση υπάρχουν νέα δυαδικά αρχεία.”

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  5  =