Windows 10 αναβαθμίστε δωρεάν από Home σε Pro

Αν αγοράσετε ένα νέο υπολογιστή με προεγκατεστημένο το Windows 10 Home, ετοιμαστείτε για μεγάλες απογοητεύσεις: Με αυτή την έκδοση δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες των Windows, όπως την απομακρυσμένη επιφάνειας εργασίας, κρυπτογράφηση δίσκων BitLocker, υποστήριξη πολιτικής ομάδας, και έλεγχο για την εγκατάσταση ή καθυστέρηση των ενημερώσεων.

Φυσικά θα μπορούσατε να πληρώσετε 99€ για μια αναβάθμιση, αλλά πριν αγγίξετε το πορτοφόλι σας, παρακάτω θα βρείτε μια επιλογή λιγότερο δαπανηρή.Windows 10

Μήπως έχετε ένα παλιό κλειδί ενεργοποίησης από Windows 7 Pro, το Windows 7 Ultimate ή Windows 8/8.1 Pro; Τα κλειδιά αυτά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να μετατρέψουν τα Windows 10 Home σε Windows 10 Pro. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί προϊόντος από οποιαδήποτε από αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows για να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση ή για να κάνετε μια αναβάθμιση σε Pro.

Απλά θα πρέπει να βρείτε το κλειδί σε κάποιο email (όπως συνήθιζε να τα αποστέλλει η Microsoft με τα Windows 8) ή γραμμένο σε κάποιο DVD εγκατάστασης του Windows 7 Professional ή του Ultimate. Αν ο υπολογιστής σας είναι παλιός, και τον είχατε αγοράσει με κάποια από τις παραπάνω εκδόσεις των Windows, το κλειδί ενεργοποίησης θα υπάρχει σε ένα αυτοκόλλητο πίσω από το κουτί του PC σας, ή κάτω από το laptop σας.

Ας περάσουμε στην αναβάθμιση

Ας υποθέσουμε ότι αγοράζετε ένα νέο υπολογιστή με εγκατεστημένο το Windows 10 Home εγκατεστημένο. Αν δεν διαθέτετε κάποιο κλειδί από αυτά που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί αναβάθμιση από το Store και να αγοράσετε ένα για 100 ευρώ, Τόσο εύκολο.

Αν διαθέτετε όμως ένα κλειδί προϊόντος για Windows 10 Pro, Windows 7 Professional ή Ultimate ή Windows 8/8.1 Pro, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κλειδιού και να προσθέσετε το κλειδί σας. Μετά θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Αφού αναβαθμίσετε από Home σε Pro, μπορείτε να πετάξετε το κλειδί. Η αναβάθμιση που κάνατε μετέτρεψε την άδειά σας ψηφιακήκαι την σύνδεση με το hardware σας. Αν κάποια στιγμή χρειαστεί κάνετε επανεγκατάσταση των Windows, οι διακομιστές ενεργοποίησης της Microsoft θα αναγνωρίσουν το hardware του υπολογιστή σας και θα ενεργοποιήσουν τα Windows 10 αυτόματα.

Καθαρή εγκατάσταση και αναβάθμιση από Home σε Pro με κλειδί της Microsoft

Αν το σύστημά σας διαθέτει άδειες για Windows 10 Home αλλά και για Windows 10 Pro, μπορεί να σας εμφανιστούν χωρίς να το θέλετε τα Windows 10 Home.

Αν σας συμβεί, μη ψάξετε για το αρχικό κλειδί ενεργοποίησης. Γιατί; Μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε το γενικό κλειδί της Microsoft για να αναγκάσετε την αναβάθμιση.

Από την διαδρομή Ρυθμίσεις – Ενημέρωση και ασφάλεια – Ενεργοποίηση και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κλειδιού προϊόντος και δώστε το παρακάτω κλειδί:

VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Ακολουθήστε τις οδηγίες για αναβάθμιση από Home σε Pro. Επειδή το hardware του υπολογιστή σας διαθέτει ήδη μια ψηφιακή άδεια για την έκδοση Pro, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Το γενικό κλειδί δεν είναι μαγικό. Αν το hardware του υπολογιστή σας δεν διαθέτει ήδη κάποια άδεια Pro, τα Windows δεν θα ενεργοποιηθούν.

Αν δεν διαθέτετε κάποιο κλειδί εγκατάστασης των Windows διαβάστε αυτό

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
 1. Ένα ενδιαφέρον πρόβλημα στον τρόπο αναβάθμισης από Home σε Pro:
  Σκοπεύω να αγοράσω ένα νέο Λάπτοπ με Win 10 Home, τα οποία θέλω να αναβαθμίσω σε Win 10 Pro.
  Τί διαθέτω:
  Έχω ένα παλιό λάπτοπ το οποίο είχε Win7 Ultimate, τα οποία είχα αναβαθμίσει δωρεάν σε Win10 pro.
  Ενημερωτικά, αυτά τα Windows δεν ήταν συμβατά με το λάπτοπ και τα απεγκατέστησα πολύ σύντομα, μόνο που .. στο μεταξύ ακυρώθηκε η άδεια για τα Win7 Ultimate που είχα αρχικά, αφού μετατράπηκε σε Win 10 Pro.

  Μπορώ λοιπόν τώρα, να χρησιμοποιήσω αυτά τα Win 10 Pro για να αναβαθμίσω το νέο λάπτοπ που θα διαθέτει Win 10 Home και αν ναι, με ποιόν τρόπο;
  Όπως είπα, δεν διαθέτω καμία ηλεκτρονική άδεια ούτε κλειδί από τα υπάρχοντα (και νόμιμότατα!) Win 10 Pro του παλιού μου λάπτοπ.
  Επίσης, δεν είχα λάβει κάποιο κλειδί ή ηλεκτρονική άδεια για τα Win10 pro, ούτε είχα λογαριασμό στην Microsoft.

  • μπορείς να διαβάσεις αυτό: https://iguru.gr/2016/07/28/windows-10-8-7-product-key/
   Αν το pc σου είχε OEM Windows 7, preinstalled όταν το αγόρασες και όχι retail η άδεια δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο PC.
   Αν είχες retail, τι μπορείς να κάνεις:

   Εγκατάστησε πάλι τα 10 στο laptop με τα 7 και πάρε το κλειδί με το παραπάνω link.
   Απενεργοποίησε την άδεια στο laptop. Win+X και click στο Command Prompt (Admin)
   Χρησιμοποίησε την εντολή slmgr.vbs /upk για να απεγκαταστήσεις το κλειδί. θα πρέπει να δεις ένα μήνυμα που λέει ότι απεγκατάσταση ήταν επιτυχής. Μην προχωρήσεις αν δεν το δεις. Άλλη μια εντολή είναι η slmgr /upk αν δεν δουλέψει η πρώτη.
   Μετά προσπάθησε την εγκατάσταση στο νέο PC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).