Windows 10 καταστρέφουν αρχεία FLAC

Εάν έχετε κάποια αρχείων FLAC (Free Lossless Audio Codec), βεβαιωθείτε ότι δεν θα επεξεργαστείτε τα μεταδεδομένα χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων (File Explorer) των Windows 10. Ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που εκδόθηκε από τη Microsoft το απαγορεύει.

flac

Στα Windows 10 της έκδοσης 2004 αλλά και στις νεότερες εκδόσεις, υπάρχει ένα σφάλμα που καταστρέφει τα μουσικής FLAC εάν τροποποιήσετε τα μεταδεδομένα τους χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων.

Αυτό το σφάλμα επηρεάζει τα Windows 10 Pro, Home, Enterprise, και άλλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία, το σφάλμα του File Explorer των Windows 10 θα καταστρέψει ορισμένα αρχεία FLAC που περιέχουν ένα πλαίσιο ID3 πριν από το FLAC header. Το ID3 είναι ένα frame που είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση πληροφοριών όπως τον τίτλο του τραγουδιού, τον καλλιτέχνη, το άλμπουμ, τον αριθμό του κομματιού κ.λπ.

Στα Windows 10, η εφαρμογή για τα FLAC αγνοεί το πλαίσιο ID3 επειδή υποθέτει ότι τα αρχεία FLAC χρησιμοποιούν το 4-byte fLaC στην αρχή. Έτσι αν το αρχείο επεξεργαστεί από τους χρήστες, το πλαίσιο ID3 φεύγει. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι ευχάριστο, αφού οι συσκευές αναπαραγωγής δεν μπορούν να διαβάσουν το τροποποιημένο αρχείο.

Η Microsoft φέρεται να έχει εντοπίσει τη βασική αιτία και κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση μέσω του .

Στο changelog της ενημέρωσης KB5003214, η Microsoft επιβεβαιώνει ότι το σφάλμα έχει διορθωθεί και ότι τα αρχεία Free Lossless Audio Codec (FLAC) θα μπορούν να παίζονται ακόμα κι αν αλλάξετε τον τίτλο, τον καλλιτέχνη ή άλλα μεταδεδομένα.

Για όσους έχουν κατεστραμμένα αρχεία μουσικής, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο PowerShell script το οποίο μπορείτε να τρέξετε για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα σας αρχεία. Ωστόσο, δεν θα επαναφέρει τα χαμένα μεταδεδομένα που είχαν αποθηκευτεί στο ID3 frame.

Για να αποφύγετε προβλήματα με τα αρχεία FLAC, η Microsoft συνιστά την εγκατάσταση της προαιρετικής αθροιστικής ενημέρωσης αυτού του μήνα.

Προσοχή!

Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις καλό θα ήταν να περιμένετε να το κάνουν άλλοι πρώτα.Οι αναφορές έχουν δείξει ότι η KB5003214 προκαλεί προβλήματα με τα εικονίδια της γραμμής εργασιών, ειδικά όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα Ειδήσεις και ενδιαφέροντα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

FLAC,windows 10

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Αρχηγέ, άργησες ένα χρόνο και κάτι για να μας το πεις.

    Πέρυσι όντως πήγα να αλλάξω κάποια ονόματα αρχείων Flac (διαγράφοντας τον αύξοντα αριθμό που είχε εμπρός του το κάθε τραγούδι και μετά … πάπαλα η συλλογή.
    Μάλιστα τότε νομίζοντας πως υπάρχει bad sector στον WD Green, αφού έκανα έλεγχο για σφάλματα στον δίσκο, ανασυγκρότηση μετά, κατέληξα σε format αφού έκανα ώρες να μεταφέρω τα flac-ίδια μου ….

    Τελικά, ο δίσκος, αν και δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα, κρίθηκε ως “ασταθής” κι έγινε ρολόι (το κάθε πλατό του) που μοιράστηκε σε φίλους.

    Περιττό να σου πω ότι όλα τα αρχεία πήγαν άκλαυτα και ποτέ δεν είχε πάει ο νους μου ότι δεν έφταιγε ο δίσκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).