Τα Windows 10 έρχονται με υποστήριξη MKV και HEVC

Όπως φαίνεται η Microsoft προσπαθεί πάρα πολύ για να παραδώσει ένα αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα, με πολλές βελτιώσεις. Τα Windows 10 Technical Preview 9860 φέρνουν μερικές ανεπαίσθητες αλλαγές στο Windows Media Player, μια εφαρμογή, η οποία έχει παραμεληθεί αρκετά από τη Microsoft. Η εταιρεία μάλλον είναι αποφασισμένη να παραδώσει ένα επαναστατικό προιόν στον τελικό χρήστη και να επιβεβαιώσει την ιστορία της (βλέπε Windows XP, το φιάσκο τhttps://iguru.gr/wp-admin/edit.php#ων Vista, και τον ερχομό των Windows 7)Windows 10 Technical Preview
Το Windows Media Player θα υποστηρίζουν αρχεία MKV (επιτέλους), και η η εταιρεία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να διορθώσει τα σφάλματα που παρουσιάζονται πριν την final έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Σήμερα, η υποστήριξη αρχείων MKV στα Windows 10 Technical Preview 9860, εμφανίζει σφάλματα κάθε φορά που ανοίγετε ένα τέτοιο αρχείο. Κάθε φορά που θα επιχειρείτε να ανοίξετε ένα αρχείο MKV, το λειτουργικό σύστημα αναφέρει ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά αν επιλέξετε να αγνοήσετε το σφάλμα, η διαδικασία της αναπαραγωγής αρχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Εκτός από τη συμβατότητα για τα αρχεία MKV που θα υποστηρίζονται από προεπιλογή, τα Windows 10 θα υποστηρίζουν HEVC, όπως αποκάλυψε ο Gabriel Aul, σε ένα σύντομο tweet.

 

[tweet_embed id=528401061779107841]
To HEVC (High Efficiency Video Coding), σημαίνει υψηλής απόδοσης κωδικοποίηση βίντεο, και είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένα πρότυπο συμπίεσης βίντεο που συνδυάζει την εξαιρετική συμπίεση αρχείων και την υψηλή ποιότητα της εικόνας. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του χαρακτηριστικού HEVC, παραμένει η αυξημένη συμπίεση, έτσι ώστε τα βίντεο είναι σε θέση να παρέχουν την ίδια ποιότητα εικόνας, αλλά χωρίς να χρειάζονται τον χώρο που χρειάζονται σήμερα.

Ο Aul ανέφερε ότι η υποστήριξη του HEVC έχει ήδη ενσωματωθεί στα Windows 10 Technical Preview 9860.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).