Τα Windows 10 θα ενημερώνονται θέλετε δεν θέλετε

Ας δούμε τι θα συμβεί με τη νέα αδειοδότηση της Microsoft στα επερχόμενα Windows 10. Να αναφέρουμε για αρχή ότι η εταιρεία σκοπεύει να ενημερώνει τα συστήματα μας, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποια επιλογή που θα μπορεί να τη σταματήσει.windows 10

Η συμφωνία χορήγησης αδειών για τα Windows 10, όπως διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη κυκλοφορία του build 10240 των Windows 10 Professional, αναφέρει:

The Software periodically checks for system and app updates, and downloads and installs them for you.

You may obtain updates only from Microsoft or authorised sources, and Microsoft may need to update your system to provide you with those updates.

By accepting this agreement, you agree to receive these types of automatic updates without any additional notice.

ή στα Ελληνικά

Το λογισμικό ελέγχει περιοδικά το σύστημα για τη λήψη και την εφαρμογή ενημερώσεων που θα τις εγκαθιστά για σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε ενημερωμένες εκδόσεις μόνο από τη Microsoft ή από εξουσιοδοτημένες πηγές, και η Microsoft μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσει το σύστημά σας για να σας παρέχει ενημερώσεις.

Με την αποδοχή αυτής της συμφωνίας, συμφωνείτε με τη λήψη αυτών των τύπων αυτόματων ενημερώσεων χωρίς καμία επιπλέον ειδοποίηση.

Η πρόθεση της Microsoft φυσικά είναι να παρέχει στους πελάτες της πάντα ενημερωμένα συστήματα, όχι μόνο με patches, αλλά και με ενημερώσεις βελτίωσης χαρακτηριστικών του λειτουργικού.

  Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων στα Windows 10

Το μειονέκτημα σε αυτή τη λογική είναι ότι οι αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών του λειτουργικού συστήματος μπορεί δυνητικά να χαλάσει εγκαταστάσεις ή προγράμματα οδήγησης για περιφερειακά συστήματα όπως εκτυπωτές και σαρωτές.

Τα απλά Windows 10 (Home και Pro) δεν επιτρέπουν την απενεργοποίηση των ενημερώσεων, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην έκδοση για τις επιχειρήσεις (Enterprise Windows).

Αυτοί οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Long Term Service Branch (LTSB), το οποίο ενημερώνεται κάθε 2 με 3 χρόνια (ακριβώς όπως οι παραδοσιακές εκδόσεις των Windows).

Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Windows 10 Professional θα μπορούν να διαχειρίζονται τις ενημερώσεις σε κάποιο βαθμό, καθώς η Microsoft έχει αναπτύξει ένα νέο εργαλείο, το Windows Update για τις επιχειρήσεις, το οποίο θα επιτρέπει στα συστήματα μιας επιχείρησης να καθυστερούν τις ενημερώσεις.

Φαίνεται όμως ότι το συγκεκριμένο εργαλείο δεν θα αποτρέπει τις ενημερώσεις των Windows 10 Professional επ ‘αόριστον.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  30  =  33