Πότε να αναβαθμίσω σε Windows 10;

Η ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας των 10 πλησιάζει. Σε ακριβώς δύο Τετάρτες το νέο λειτουργικό θα αρχίσει να διανέμεται από την .windows 10 upgrade

Αυτοί που θα το πάρουν πρώτοι, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders, και αργότερα η εταιρεία θα συνεχίσει την κυκλοφορία κατά κύματα, καθώς αναμένεται μεγάλος φόρτος στους servers διανομής.

Τι αλλάζει αυτή τη φορά και η Microsoft επιλέγει την διανομή κατά κύματα;

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν πριν από έξι χρόνια, τα , εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των υπολογιστών που έχουν πρόσβαση στο (περίπου το 61%) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το NetMarketShare. Τα Windows 8, τα οποία άρχισαν να πωλούνται σχεδόν μετά από τρία χρόνια, έχουν το 13% της αγοράς.

Φανταστείτε λοιπόν ένα ποσοστό της τάξης του 74% σε παγκόσμιο επίπεδο, να περιμένει να αναβαθμίσει το σύστημα του δωρεάν. Γιατί αυτό το 74% έχει δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης.

Από την Τετάρτη 29 Ιουλίου λοιπόν, η Microsoft θα αρχίσει να προσφέρει τα Windows 10 πρώτα στους πέντε εκατομμύρια Windows Insiders, και πολύ δίκαια καθώς βοήθησαν στον έλεγχο διαφόρων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος πριν από την κυκλοφορία του.

Μετά από αυτό, η Microsoft θα προσφέρει τα Windows 10 σε πελάτες που έχουν κρατήσει ένα αντίγραφο ήδη. Αυτό θα συμβεί κατά κύματα, αυξάνοντας σταδιακά σε μέγεθος, μετά την 29η Ιουλίου.

  Netflix παγκόσμια δικαιώματα για την ελληνική σειρά Maestro

Η Microsoft αναμένει ένα δισεκατομμύριο αναβαθμίσεις σε Windows 10,  εξ ου και η κλιμακωτή προσέγγιση. Οι συσκευές που θα έχουν τα λιγότερο προβλήματα συμβατότητας (από άποψη drivers και εφαρμογών) είναι πιθανό να έχουν προτεραιότητα στην επερχόμενη αναβάθμιση, σύμφωνα με τη Mary Jo Foley του ZDNet.

Τι θα ήταν καλό να κάνετε;

Πριν αποφασίσετε αν αναβαθμίσετε σε Windows 10 ή όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να αναβαθμίσετε.

Στις συσκευές με Windows 7 1 ή Windows 8.1 Update (με το Windows Update ενεργοποιημένο) το “Get the Windows 10” app θα πρέπει να εμφανιστεί αυτόματα σαν εικονίδιο των Windows στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης. Αν δεν μπορείτε να το δείτε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι ενημερωμένος ή ότι το Windows Update είναι απενεργοποιημένο – ή ότι τρέχετε ένα πειρατικό αντίγραφο των Windows.

Αν θέλετε να έχετε προτεραιότητα για τη διαδικασία αναβάθμισης, θα πρέπει να προ-κρατήσετε τη λήψη σας. Αν το μετανιώσετε μπορείτε ακόμα να ακυρώσετε τη κράτηση μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία.

  Γιατί κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς κινητά τον Χειμώνα

Να αναβαθμίσω ή όχι;

Αν παρακολουθείτε νέα τεχνολογίας θα γνωρίζετε ότι τα Windows 10 έχουν περάσει ήδη πολλές δοκιμές, αλλά όπως αναφέρει και η Microsoft, θα υπάρχουν κάποια σφάλματα:

“Κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της επίσημης κυκλοφορίας, θα ακούσουμε, θα μαθαίνουμε και να ενημερωνόμαστε από την εμπειρία των χρηστών των Windows 10,” αναφέρει ο επικεφαλής των Windows Terry Myserson.

Αν επιλέξετε να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό, καλό θα ήταν να περιμένετε ότι μπορεί να υπάρξουν μικροπροβλήματα, τα οποία φυσικά θα επιλύονται με τις επόμενες ενημερώσεις.

Αν πάλι δεν κρατιέστε να γνωρίσετε το Cortana ή το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge (το Cortana δεν λειτουργεί ακόμα στην Ελλάδα), τότε ίσως να αξίζει να τα εγκαταστήσετε.

Για τις επιχειρήσεις τώρα, θα σας ενημερώσει ο διαχειριστής IT και ο CIO όταν αποφασίσουν ότι μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση.

Να αναφέρουμε ότι ο χρόνος παράδοσης θα είναι διαφορετικός: τα Windows 10 Pro θα είναι διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου, μαζί με τα Windows 10 Home, ενώ οι εκδόσεις των Windows 10 Enterprise και Windows 10 Education από το Volume Licensing Service θα είναι διαθέσιμες από πρώτη Αυγούστου.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  73  =  77