Γράψτε PDF με τα Windows 10 χωρίς εφαρμογές τρίτων


Γνωρίζετε όλοι τα PDF (Portable Document Format). Γνωρίζετε ίσως και το γεγονός ότι τα Windows δεν είχαν ενσωματωμένη υποστήριξη για τη δημιουργία αρχείων PDF.

Αυτό όμως άλλαξε με την κυκλοφορία των Windows 10, τα οποία διαθέτουν την ικανότητα δημιουργίας αρχείων PDF.pdf

Στα Windows που κυκλοφορούσαν πριν από τα Windows 10, μπορούσατε να έχετε αυτήν τη λειτουργία εγκαθιστώντας μια δωρεάν εφαρμογή τρίτων, όπως τους εικονικούς εκτυπωτές PDF, CutePDF ή doPDF.

Το Microsoft Office απέκτησε επίσης το ‘Αποθήκευση σε PDF” και το “Εκτύπωση σε PDF” αλλά σήμερα φαίνεται να παίρνουν σειρά τα Windows 10. Μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία PDF ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Μπορείτε να τρέξετε κάθε εφαρμογή που είναι σε θέση να εκτυπώσει αρχεία. Θα χρησιμοποιούσαμε την αγαπημένη μας εφαρμογή NotePad++ αλλά ο τίτλος γράφει “χωρίς εφαρμογές τρίτων.”

Έτσι επιλέγουμε το Σημειωματάριο των Windows 10 ή στα Αγγλικά NotePad.

Πληκτρολογήστε κάποιο κείμενο στο Σημειωματάριο και επιλέξτε από το μενού Αρχείο -> Εκτύπωση.
pdfΑν θέλετε να παραλείψετε την εκτύπωση της κεφαλίδας ή του υποσέλιδου, επιλέξτε πρώτα “Διαμόρφωση σελίδας” από το μενού της εφαρμογής και επιλέξτε αυτό που θα εκτυπωθεί.

Για να εκτυπώσετε μόνο το επιλεγμένο περιεχόμενο (για παράδειγμα σε ένα web browser), σύρετε για να επιλέξετε το περιεχόμενο με το ποντίκι saw και στη συνέχεια επιλέξτε από το μενού του browser Αρχείο -> Εκτύπωση.
Στο παράθυρο διαλόγου της Εκτύπωση, επιλέξτε τον εκτυπωτή “της Microsoft για Εκτύπωση σε PDF”.

pdf Windows 10
Στη συνέχεια, καθορίστε το μέρος που θέλετε να αποθηκεύσετε το PDF.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Τελειώσατε. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης, θα δημιουργηθεί το αρχείο PDF στο σημείο που επιλέξατε. Από προεπιλογή, το αρχείο μπορεί να ανοίξει με τον Microsoft Edge αν δεν έχετε κάποια άλλη εφαρμογή ανάγνωσης PDF.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news