Τα Windows 11 απαιτούν πλέον λογαριασμό Microsoft σε νέα εγκατάσταση

Η Microsoft όταν εγκαθιστάτε τα Windows 11 εξαφάνισε την δυνατότητα ενός τοπικού λογαριασμού και απαιτεί πλέον να δηλώσετε λογαριασμό Microsoft. Δείτε πως να το αποφύγετε.

windows 11 email

Κατά την εγκατάσταση των Windows 11 είχατε μέχρι τώρα δύο εναλλακτικές. Να δηλώσετε στο λειτουργικό σύστημα ένα λογαριασμό της Microsoft ή απλά να δηλώσετε ένα “τοπικό λογαριασμό” που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία.

Η επιλογή του τοπικού λογαριασμού ήταν ένα δημοφιλές κόλπο για να αποφύγετε τη δημιουργία ενός λογαριασμού Microsoft για να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας.

Θα χάσετε ορισμένες λειτουργίες, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας λογαριασμού και πρόσβαση στο Copilot ή συγχρονισμό δεδομένων, αλλά πολλοί χρήστες δεν ενδιαφέρονταν για αυτά.

Επίσης ήταν ένα κόλπο για να εγκαταστήσετε τα Windows 11 χωρίς να είστε συνδεδεμένος υποχρεωτικά στο internet. Μέχρι τώρα κατά την εγκατάσταση των Windows 11 και στο σημείο ζήτησης ενός λογαριασμού εισαγάγετε μια τυχαία διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης που δεν υπάρχει, η σύνδεση αποτύγχανε και το λειτουργικό σύστημα σας έδινε την δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό.

Αυτό το κόλπο δεν λειτουργεί πλέον στην τελευταία έκδοση των Windows 11. Αντίθετα, θα συναντήσετε έναν ατέρμονα βρόχο άρνησης που θα ζητάει επίμονα ένα λογαριασμό Microsoft, χωρίς επιλογή δημιουργίας ενός τοπικού λογαριασμού.

Επίσης δεν λειτουργεί πλέον και το κόλπο να γράψετε σαν email το no@thankyou.com.

Ο χρήστης Zac Bowden το επισήμανε στο X. Όμως διαπίστωσε ότι η εταιρεία Microsoft έχει αφήσει ανοικτό ένα άλλο τέχνασμα της, που μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε.

Κατά την εγκατάσταση των Windows 11 και την στιγμή που βρίσκεστε στο “Out of Box Experience” και συγκεκριμένα στην οθόνη δικτύου, αποσυνδεθείτε από το internet (βγάλτε το καλώδιο Ethernet ή αποσυνδεθείτε από οποιοδήποτε Wi-Fi), πατήστε ταυτόχρονα Shift + F10 και στην γραμμή εντολών πληκτρολογήστε OOBE\BYPASSNRO.

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και τώρα θα έχετε την επιλογή “Δεν έχω Internet” (I dont have internet). Μετά απλά ακολουθείστε αυτήν την προτροπή.

Ωστόσο, μένει να δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η λύση. Η Microsoft φαίνεται ότι θέλει οι χρήστες να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό της στους υπολογιστές με Windows 11, κάτι που είναι αρκετά ενοχλητικό, αφού έτσι μπορεί να προβάλει τις σωστές για εσάς διαφημίσεις στο μενού Έναρξη, να επιβάλει στο Copilot συγκεκριμένες απαντήσεις και άλλα πολλά.

Εάν τρέχετε Windows 11 και έχετε ήδη δημιουργήσει έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη, δεν πρόκειται να διαγραφεί και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον τοπικό λογαριασμό κανονικά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
Windows 11,Microsoft,installation,εγκατάσταση,λογαριασμός

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. αν δεν έχουμε καμία ενεργή σύνδεση στο ίντερνετ εκείνη στην στιγμή που κάνουμε εγκατάσταση τα windows 11, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση με τοπικό χρήστη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).