Μια νέα σελίδα υποστήριξης στον ιστότοπο της Microsoft δίνει οδηγίες σε όσους ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση των Windows 11. Μάλιστα μια ξεχωριστή σελίδα περιλαμβάνει οδηγίες για την αναβάθμιση των συσκευών με Windows 10 που δεν είναι συμβατές με τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11.
Βέβαια ο Λευτέρης από χθες πρόλαβε την εταιρεία με την δημοσίευση Windows 11 Εγκατάσταση σε συστήματα που δεν τα υποστηρίζουν που περιέχει ότι πληροφορίες χρειάζεστε για μια αναβάθμιση τοιυ συστήματός σας, μαζί με ένα .reg file που ενεργοποιεί το TPM 2.0.
Αν θέλετε να διαβάσετε και την επίσημη δημοσίευση της Microsoft μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
Τι συμβαίνει όμως αν εγκαταστήσατε τα Windows 11, και ανακαλύπτετε ότι τα προβλήματα είναι περισσότερα από όσα περιμένατε; Υπάρχει λύση και λέγεται Επαναφορά.
Η επαναφορά του υπολογιστή σας σάς επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μια καθαρή επανεγκατάσταση και ενημέρωση των Windows διατηρώντας παράλληλα ανέπαφα τα προσωπικά σας δεδομένα και τις περισσότερες από τις ρυθμίσεις των Windows. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, μια καθαρή εγκατάσταση μπορεί να βελτιώσει περισσότερο τις επιδόσεις της συσκευής σας, την ασφάλεια, την εμπειρία περιήγησης και τη διάρκεια της μπαταρίας.
Μετά την εγκατάσταση των Windows 11
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μετά την αναβάθμιση σε Windows 11 και η συσκευή σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, συνιστάται να επιστρέψετε στα Windows 10. Επιλέξτε Start (Έναρξη) > Settings (Ρυθμίσεις)> System (Σύστημα) > Recovery (Αποκατάσταση)> Go back (Επιστροφή).
Αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη για 10 ημέρες (μόνο) μετά την αναβάθμιση. Μετά από τις 10 μέρες που δίνει η Microsoft, τα αρχεία που απαιτούνται για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας θα διαγραφούν για να αποδεσμευτεί χώρος στο δίσκο της συσκευή σας.