Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ λέει ότι οι καταγγελίες προς το Facebook δεν έχουν νόημα

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σπάει τη σιωπή του λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας Φρανς Χάουγκεν προς το δεν έχουν νόημα. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει καμία εταιρεία τεχνολογίας που να έχει ως στόχο να κατασκευάσει προϊόντα που θα κάνουν τους ανθρώπους να θυμώνουν ή να παθαίνουν κατάθλιψη.

Facebook,Instagram,Whatsup,Haugen

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) δημοσίευσε μια ένθερμη υπεράσπιση της εταιρείας του σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους του Facebook, λέγοντας ότι οι πρόσφατοι ισχυρισμοί μίας πρώην υπαλλήλου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του κοινωνικού δικτύου στην κοινωνία «δεν έχουν νόημα».

Για την ιστορία, την Δευτέρα, μια πρώην διευθύντρια προϊόντων στο Facebook, η Φρανς Χάουγκεν (Frances Haugen), κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου με αφορμή μια σειρά εσωτερικών εγγράφων που έδωσε η ίδια στη εφημερίδα The Wall Street Journal. Το επίκεντρο της ακρόασης ήταν η κατηγορία ότι το Facebook, το Instagram και το What's Up μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στους νέους, επειδή οι αλγοριθμοί των πλατφορμών φροντίζουν να διατηρούν τους χρήστες στις υπηρεσίες πάση θυσία, ακόμη και όταν οι προγραμματιστές γνωρίζουν ότι το περιεχόμενο είναι ψυχικά επιβλαβές. Δηλαδή ότι θυμώνουν εσκεμμένα τους χρήστες με σκοπό το κέρδος.

Στην απάντησή του ο Ζούκεμπεργκ αναφέρει: «Το επιχείρημα ότι εσκεμμένα προωθούμε περιεχόμενο που κάνει τους ανθρώπους να θυμώνουν για το κέρδος είναι εντελώς παράλογο. Κερδίζουμε χρήματα από διαφημίσεις και οι διαφημιστές μας λένε σταθερά ότι δεν θέλουν τις διαφημίσεις τους δίπλα σε επιβλαβές περιεχόμενο ή σε περιεχόμενο με θυμό. Και δεν γνωρίζω καμία εταιρεία τεχνολογίας που έχει ως στόχο να κατασκευάσει προϊόντα που κάνουν τους ανθρώπους να θυμώνουν ή να παθαίνουν κατάθλιψη. Τα ηθικά και επιχειρηματικά κίνητρα δείχνουν όλα προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Ο Ζούκερμπεργκ στην δήλωσή του, δεν ανάφερε ούτε μία φορά την καταγγέλλουσα Χάουγκεν με το όνομά της. Πάντα μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιώντας την λέξη πρώην υπάλληλος.

Η εσωτερική έρευνα του Facebook σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του Instagram στους εφήβους έχει πάντως πυροδοτήσει ιδιαίτερα την οργή προς την εταιρεία. Στο υπόμνημά του προς τους υπαλλήλους, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κάνει έρευνα και θα την δημοσιοποιήσει όταν ολοκληρωθεί.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Facebook,Instagram,Whatsup,Haugen

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).