Windows 365 Cloud PC τα Windows πήγαν στο Cloud

Η πήγε τελικά τα Windows στο cloud. Τα 365 είναι μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές Cloud από οπουδήποτε, κάνοντας streaming μια έκδοση των ή των σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Αν και η εικονικοποίηση (virtualization) και η απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστές υπάρχει για περισσότερο από μια δεκαετία, η Microsoft φαίνεται να στοιχηματίζει στα για να προσφέρει υπολογιστές Cloud σε επιχειρήσεις, καθώς στρέφονται σε ένα συνδυασμό γραφείων και απομακρυσμένων εργασιών.

rwfkij

Τα Windows 365 θα λειτουργούν σε οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ή μέσω της εφαρμογής Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας της Microsoft, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Cloud PC τους από διάφορες συσκευές.

“Τα Windows 365 θα παρέχουν μια άμεση εμπειρία εκκίνησης”, σύμφωνα με τον Wangui McKelvey, γενικό διευθυντή του τμήματος Microsoft 365. Αυτή η άμεση πρόσβαση θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να κάνουν streaming μιας περιόδου λειτουργίας των Windows με όλες τις ίδιες εφαρμογές, εργαλεία, δεδομένα και ρυθμίσεις σε συσκευές Mac, iPads , Linux και συσκευές Android.

  Φεύγουν τα πλαστικά και έρχεται το διαφανές ξύλο

“Θα μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, επειδή η κατάσταση του Cloud PC σας θα παραμένει η ίδια, ακόμη και όταν αλλάζετε συσκευές”, αναφέρει ο McKelvey.

Τα Windows 365 θα είναι διαθέσιμα μόνο για επιχειρήσεις όταν κυκλοφορήσουν στις 2 Αυγούστου, με κάποιο μηνιαίο συνδρομητικό κόστος ανά χρήστη. Η Microsoft δεν έχει δώσει ακριβείς λεπτομέρειες τιμολόγησης.

Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις των Windows 365: Business και Enterprise. Και οι δύο θα διαθέτουν από εικονικές επιφάνειες εργασίας Azure και πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις. Από έναν μόνο επεξεργαστή, 2 GB μνήμη RAM και 64 GB χώρο αποθήκευσης στο χαμηλό επίπεδο, μέχρι οκτώ CPU, 32 GB μνήμη RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Η Microsoft θα προσφέρει 12 διαφορετικές διαμορφώσεις για τα Windows 365 Business και Enterprise για να μπορούν οι επιχειρήσεις να μπορούν να κλιμακώσουν την ισχύ επεξεργασίας.

Από τεχνική άποψη, τα Windows στο cloud δεν διαφέρουν πολύ από τις πολλές επιλογές που υπήρχαν ήδη για επιχειρήσεις με εικονικοποίηση. Η Microsoft έχει διαθέσει ήδη μια παρόμοια τεχνολογία με το Azure Virtual Desktop και η Citrix προσφέρει επιτραπέζιους υπολογιστές που φιλοξενούνται στο cloud για χρόνια. Ωστόσο η Microsoft προσπαθεί να φέρει διαφοροποιήσεις στην ευκολία χρήσης αλλά και στη διαχείριση.

  Telegram, Signal και Dark Web για βοήθεια στο Ιράν

“Τα Windows 365 θα κάνουν πραγματικά μια τεράστια διαφορά για τους οργανισμούς που ήθελαν να δοκιμάσουν την εικονικοποίηση για διάφορους λόγους, αλλά δεν μπορούσαν – ίσως γιατί ήταν πολύ δαπανηρό, πολύ περίπλοκο ή δεν είχαν την εμπειρία να το κάνουν”, αναφέρει ο McKelvey.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δημιουργήσουν υπολογιστές Cloud μέσα σε λίγα λεπτά και να τους αναθέσουν σε υπαλλήλους, αποφεύγοντας την ανάγκη για ειδικό hardware. Αυτό θα μπορούσε να είναι ελκυστικό για πολλές επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν απομακρυσμένους εργαζόμενους ή ακόμη και έκτακτους υπαλλήλους που πρέπει να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε ένα εταιρικό δίκτυο. Καθώς ολόκληρος ο υπολογιστής σας Windows βρίσκεται στο cloud, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν VPN ή να ανησυχούν για την ασφάλεια στις προσωπικές τους συσκευές.

Δείτε το βίντεο

Windows 365,cloud pc,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


53  +    =  56