Τηλεμετρία και Συλλογή Δεδομένων και στα Windows 7 και 8

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι με 10, η πρόσθεσε νέες δυνατότητες τηλεμετρίας και συλλογής δεδομένων και ότι δεν παρέχει την δυνατότητα απενεργοποίησης. Αυτές οι υπηρεσίες συλλέγουν διάφορες πληροφορίες σχετικές με το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, ή ακόμα και προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας.spy Windows

Η Microsoft υποστηρίζει ότι τα δεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ταυτότητά σας, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά.

Η αλλαγή αυτή είχε πολύ αρνητική εντύπωση στους χρήστες του Windows 10.

Όμως αν θεωρείτε ότι επειδή έχετε παλαιότερο λειτουργικό σύστημα είστε από τους τυχερούς, μάλλον κάνετε λάθος. Η Microsoft αποστέλλει ενημερώσεις στα Windοws 7 και 8 που προσθέτουν παρόμοιες δυνατότητες τηλεμετρίας και συλλογής δεδομένων και στα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.

Αν το Windοws Update είναι ενεργοποιημένο για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση στα Windοws σας 7 ή Windοws 8, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ένα υπάρχουν διαθέσιμες νέες ενημερώσεις για το λειτουργικό σας σύστημα. Ναι;

Κρατηθείτε. Οι ενημερώσεις θα προσθέσουν υπηρεσίες τηλεμετρίας και συλλογής δεδομένων στο λειτουργικό σας σύστημα, εκτός από αυτές που υπάρχουν ήδη τις οποίες μπορείτε να απενεργοποιήσετε.

Η κίνηση της Microsoft επιφέρει μια σημαντική αλλαγή για όλους τους χρήστες οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι εκδόσεις των Windows πριν από τα Windοws 10 είναι σχετικά ασφαλείς.

Μόλις εγκατασταθούν αυτές οι ενημερώσεις, τα Windows 7 και τα Windows 8 θα αρχίσουν την αποστολή δεδομένων που συλλέγονται χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο από τους παρακάτω διακομιστές της Microsoft:

vortex-win.data.microsoft.com
settings-win.data.microsoft.com

Κάτι άλλο που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι το λειτουργικό σύστημα αγνοεί παντελώς το τι γράφει το αρχείο Hosts, έτσι δεν μπορείτε να εμποδίσετε την αποστολή στις διευθύνσεις των διακομιστών με τον συνήθη τρόπο.

Ποιες είναι οι ενημερώσεις;

Οι ακόλουθες ενημερωμένες εκδόσεις θα εγκαταστήσουν στο σύστημά σας μια πιο εμπεριστατωμένη τηλεμετρία και θα αρχίσουν να συλλέγουν δεδομένα:

  • KB3068708
  • KB3022345
  • KB3075249
  • KB3080149

Εάν δεν θέλετε να μοιράζεστε τα δεδομένα σας με τη Microsoft, δεν θα πρέπει να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις.

Λόγω αυτών των ριζικών αλλαγών που γίνονται από τη Microsoft τους τελευταίους μήνες, νομίζω ότι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης ενός εναλλακτικού λειτουργικού συστήματος.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).