20 χρόνια από την κυκλοφορία των Windows 95

Πριν από είκοσι χρόνια η Microsoft κυκλοφόρησε το πιο επιτυχημένο “σύγχρονο” λειτουργικό σύστημα. Με το Windows 95 άνοιξε ένας εντελώς νέος δρόμος για τον κόσμο των υπολογιστών που γνωρίζουμε σήμερα. windows 95

Το Windows 95 θεωρείται η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της Microsoft να προσφέρει στον τελικό χρήστη μια οθόνη γεμάτη από παράθυρα, φέρνοντας παράλληλα αλλαγές που έκαναν την εργασία σε έναν υπολογιστή με ποντίκι και πληκτρολόγιο πολύ πιο εύκολη από ό, τι οποιαδήποτε στιγμή πριν.

O οδηγός χρήσης από τους Jennifer Aniston και Matthew Perry (Φιλαράκια)

https://www.youtube.com/watch?v=kGYcNcFhctc

Η ανάπτυξη των Windows 95 ξεκίνησε το Μάρτιο του 1992 και η Microsoft κυκλοφόρησε επίσημα το νέο λειτουργικό στις 24 Αυγούστου 1995, ακριβώς πριν από 20 χρόνια. Το πάρτι για την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού έφερε τον κόσμο μεσάνυχτα στα καταστήματα της Microsoft για να αγοράσουν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Στην αρχή της ανάπτυξης του το νέο λειτουργικό είχε την κωδική ονομασία Chicago, και η Microsoft χρησιμοποίησε ακριβώς το ίδιο κόλπο που χρησιμοποίησε και για τα Windows 10.

Διέθεσε τις εκδόσεις beta σε όλους όσους ήθελαν να το δοκιμάσουν για 19.95 δολάρια. Όλοι εκείνοι που πλήρωσαν τα χρήματα, έλαβαν δισκέτες για την εγκατάσταση, ή την αναβάθμιση από τα Windows 3.1.

Το σχέδιο της Microsoft δεν ήταν μόνο για να επιτρέψει στους χρήστες να δοκιμάσουν τα Windows 95 αλλά και να τη βοηθήσουν να βελτιώσει το λειτουργικό σύστημα.

Και για την ιστορία, στα Windows 10 ένα από τα πιο διαφημισμένα χαρακτηριστικά είναι το Start Menu. Τα Windows 95 build 56 και 58s ήταν τα πρώτα builds που έφεραν ένα Start Menu με τη μορφή ενός ενιαίου πλαισίου που είχε ομαδοποιημένα όλα τα κύρια τμήματα του λειτουργικού συστήματος.

Και η διαφήμιση του λειτουργικού, με ότι νέο κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή: Rolling Stones Start me up

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).