Δοκιμάστε το Windows File Manager των Windows 3 στα Windows 10


Η Microsoft διέθεσε τον πηγαίο κώδικα για το αρχικό Windows File Manager που κυκλοφόρησε πριν από 28 χρόνια περίπου με το λειτουργικό Windows 3. Windows File Manager

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά στα Windows 3.0, και αντικατέστησε τη διαχείριση αρχείων μέσω του MS-DOS. Ο κώδικας πλέον έχει “πειραχτεί” και έτσι η αρχαία εφαρμογή μπορεί να τρέξει και στα Windows 10! Windows File Manager

Η λειτουργία της εφαρμογής όμως δεν έχει αλλάξει, αφού επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράψουν, να μετακινήσουν, να διαγράψουν και να αναζητήσουν αρχεία, ότι δηλαδή έκανε και πριν από 28 χρόνια περίπου.

Ο πηγαίος κώδικας (για όσους ενδιαφέρονται) είναι διαθέσιμος στο GitHub και συντηρείται από τον βετεράνο της Microsoft Craig Wittenberg με άδεια του MIΤ.

Ο Wittenberg αντέγραψε τον κώδικα διαχείρισης αρχείων από τα Windows NT 4, το 2007 και τον συντηρούσε μέχρι που τελικά τον άνοιξε για το κοινό.

Αν θέλετε να μάθετε πως έμοιαζαν τα Windows παλιά, σε περιβάλλον του σήμερα (Windows 10), ή αν είστε από αυτούς που θέλετε να θυμηθείτε την εφαρμογή, μπορείτε να την κατεβάσετε από το GitHub.

https://github.com/Microsoft/winfile/releases

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news