Ένας hacker με το ψευδώνυμο BuggiCorp διαθέτει προς πώληση ένα zero day που επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των Windows και μπορεί να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να κλιμακώσει τα προνόμια για τις διεργασίες λογισμικού στο υψηλότερο επίπεδο που είναι διαθέσιμο στα Windows (system).
Η εταιρεία ασφαλείας Trustawave ανακάλυψε τον περασμένο Μάιο ότι το exploit διαφημιζόταν σε ένα υπόγειο Ρωσικό hacking forum για 90.000 δολάρια. Η τελευταία ενημέρωση στη δημοσίευση του forum ήταν στις 23 Μαΐου, και ανέβασε την αρχική τιμή στα 95.000 δολάρια.

Ο BuggiCorp δημοσίευσε δύο βίντεο στο YouTube, που παρουσιάζουν το zero-day σε δράση, με μια κλιμάκωση προνομίων σε ένα πλήρως ενημερώμενο σύστημα με Windows 10 στην τελευταία ενημερωμένη έκδοση του κώδικα ασφαλείας (Μάιος 2016). Ένα άλλο βίντεο δείχνει την παράκαμψη όλων των χαρακτηριστικών ασφαλείας που περιλαμβάνονται στην τελευταία έκδοση του EMET toolkit της Microsoft.





