Βγήκε το WinRAR 5.90 Final

H RARLAB είναι η εταιρεία πίσω από το WinRAR και τον γνωστό σε όλους τύπο συμπίεσης RAR. Μόλις κυκλοφόρησε την Final έκδοση του WinRAR 5.90.

WinRAR

Η νέα έκδοση του shareware προγράμματος WinRAR έρχεται με πολλά νέα χαρακτηριστικά, βελτιώσεις και διορθώσεις. Η προηγούμενη έκδοση του ήταν η 5.80 που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2019.

Το WinRAR 5.90 είναι ήδη διαθέσιμο για τα λειτουργικά συστήματα Windows, Mac OS X, FreeBSD, Linux και Android. Οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη της τελευταίας έκδοσης από τον ιστότοπο της RARLAB και να την εγκαταστήσουν επάνω σε μια ήδη υπάρχουσα εγκατεστημένη έκδοση. Το WinRAR δεν υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις.

Όσοι θέλετε να δείτε λεπτομερέστατα τι παρέχει η νέα έκδοση μπορείτε να πάτε στην release notes από εδώ. Σε γενικές όμως γραμμές η νέα έκδοση φέρνει τα κάτωθι:

  • Η ταχύτητα συμπίεσης RAR βελτιώθηκε σε συστήματα με επεξεργαστές με 16 ή και περισσότερους πυρήνες.
  • Ο μέγιστος αριθμός νημάτων που χρησιμοποιεί το WinRAR έχει αυξηθεί από 32 σε 64. Ο διακόπτης γραμμής εντολών -mt δέχεται τιμές μεταξύ 1 και 64 για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή.
  • Το νέο πεδίο εισαγωγής “νημάτων” (threads) στις ρυθμίσεις αντικαθιστά την παράμετρο πολλαπλών αναφορών. Αποδέχεται τιμές μεταξύ 1 και του αριθμού των πυρήνων της CPU.
  • Κατά την περιήγηση σε συμπιεσμένα αρχεία, εμφανίζονται πλέον τα μεγέθη των συμπιεσμένων και ασυμπίεστων πακέτων.
  • Η απόδοση επιδιόρθωσης του αρχείου RAR5 βελτιώθηκε.
  • Η γραμμή προόδου και το κουμπί ακύρωσης εμφανίζονται αν η ανάγνωση των αρχείων διαρκεί πολύ χρόνο.
  • Τα παράθυρα προόδου της συμπίεσης και της αποσυμπίεσης μπορούν πλέον να αλλάζουν μέγεθος.
  WinRAR εκτέλεση κακόβουλου κώδικα από την εφαρμογή

Αρκετά σφάλματα έχουν διορθωθεί στη νέα έκδοση, συμπεριλαμβανομένης μιας λανθασμένης ειδοποίησης για επισκευή, που εμφανίζει το “Recovery record is corrupt”, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι. Ενώ το μήνυμα δεν επηρέασε μια επιτυχημένη επισκευή, ήταν ενοχλητικό στους χρήστες.

Συνοπτικά
Το WinRAR εξακολουθεί να είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή συμπίεσης αρχείων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις όπως το PeaZip ή το Bandizip ή το 7-zip και άλλες. Το πρόγραμμα αυτό άνοιξε τον δρόμο στην συμπίεση, καθιέρωσε την κατάληξη .rar και γιαυτό παραμένει στην κορυφή.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  47  =  51