Τι συμβαίνει αν ανακατέψουμε σόδα, ξύλο και μικροκύματα;

Τι μπορεί να συμβεί αν ανακατέψετε αναψυκτικό σόδα ή με σόδα ψησίματος με μικροκύματα; Παρα κάτω θα το δούμε να συμβαίνει πάνω σε ένα ξύλο που χρησιμοποιούμε σε κάθε κουζίνα, αλλά δεν σας προτείνουμε να το κάνετε

Τα σχέδια που προκύπτουν ονομάζονται φιγούρες Lichtenberg, και το όνομά τους το πήραν από το γερμανό φυσικό Georg Christoph Lichtenberg. Δημιουργούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δημιουργούνται οι αστραπές στον ουρανό κατά τη μιας καταιγίδας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα μοτίβα διακλάδωσης εμφανίζονται από ένα ηλεκτρικά αγώγιμο διάλυμα σόδας ψησίματος, που τοποθέτησαν πάνω στο κομμάτι ξύλου, και καίγεται από μια πηγή υψηλής τάσης.

Καθώς σχηματίζονται οι διακλαδώσεις, παράγεται θερμότητα που στεγνώνει τις κοντινές επιφάνειες. Έτσι οι διαδρομές του καψίματος αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και οδηγούνται όπου υπάρχει περισσότερο αγώγιμο , δηλαδή σόδα.

Είναι ένα συναρπαστικό πείραμα, το οποίο δεν πρέπει να δοκιμάσετε στο σπίτι επειδή θα χρειαστείτε αρκετές χιλιάδες βολτ για να δημιουργήσετε τα Lichtenberg. Λίγες στο σπίτι σας μπορούν να παράγουν τόσο μεγάλη ισχύ, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων.

  Οι δημοφιλέστεροι social media ιστότοποι για το 2022

Δείτε το βίντεο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).