WordPress; Μείνετε μακριά από sites σαν το wpbeginner

Δοκιμάσατε το CMS και σας άρεσε; Καλώς ήρθατε σε ένα νέο κόσμο, δημιουργίας, ανάπτυξης, απατεώνων και τυχοδιωκτών.

wpbeginner logo

Χρησιμοποιούμε το WordPress πολλά χρόνια και πρόκειται για μια φανταστική πλατφόρμα. Για όσους δεν γνωρίζουν τo WordPress, είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (CMS). Είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για άτομα χωρίς εμπειρία κωδικοποίησης που θέλουν να δημιουργήσουν ιστότοπους και ιστολόγια.

Το λογισμικό είναι δωρεάν. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν σε κάποιο server, να το χρησιμοποιήσουν ή να το τροποποιήσουν εντελώς δωρεάν. Από την άλλη διατίθεται δωρεάν αλλά και επί πληρωμή, εγκατεστημένο ήδη σε servers της wordpress.com

Ως εδώ καλά. Το WordPress σαν λογισμικό δημιουργίας ιστοσελίδων περιέχει ορισμένες δυνατότητες που μπορούν να επεκταθούν με τα λεγόμενα plugins, ή με την προσθήκη κώδικα από όσους έχουν την δυνατότητα κωδικοποίησης.

Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται και το , ένα site που έχει διαμορφωθεί με πολύ έξυπνο τρόπο για να “πιάνει” αρχάριους του WordPress.

Αρχικά ξεκίνησε να δημοσιεύει δωρεάν κώδικα για την προσθήκη λειτουργιών στο WordPress, όμως σιγά σιγά εξελίχθηκε σε μια online παγίδα που στοχεύει τους αρχάριους της πλατφόρμας.

Αυτή την στιγμή αν ανοίξετε ένα οποιοδήποτε post θα βρείτε δεκάδες affiliate links (που αποφέρουν προμήθειες στον ιδιοκτήτη του site με κάθε αγορά που πραγματοποιείτε) για ακριβά plugins, και αμφιλεγόμενα hosting services.

Τα περισσότερα plugins που διαφημίζει το συγκεκριμένο site, έχουν αναπτυχθεί από τους ίδιους, ή έχουν αγοραστεί. Γενικά όλα τα plugins που διαφημίζει ο κύριος wpbeginner, όλως περιέργως είναι κάτω από την ομπρέλα του site.

Για παράδειγμα
wpbeginner

Οι αρχάριοι χρήστες που δεν γνωρίζουν την πλατφόρμα και πιστέψουν τις υποσχέσεις του site μπορεί να καταλήξουν με πανάκριβα plugins και themes, ενώ υπάρχουν αντίστοιχα δωρεάν με την ίδια ή σχεδόν την ίδια λειτουργικότητα.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα υποκρισίας είναι ορισμένα SEO plugins (Search engine optimization) του WordPress, όπως προβλήθηκαν από το site.

Πριν ο ιδιοκτήτης του wpbeginner αγοράσει το plugin All in One SEO (AIOSEO), υποστήριζε και διαφήμιζε το πολύ γνωστό plugin Yoast SEO, με τα γνωστά affiliate links. Σήμερα και μετά την εξαγορά του πρώτου plugin, ο ίδιος τύπος έχει σβήσει το Yoast SEO σε συγκριτικά tests.

Όσον αφορά την γνώμη μας και για τα δύο plugin την ξέρετε ήδη.

Προσοχή λοιπόν, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

wpbeginner,WordPress,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).