Η Xiaomi αποκαλύπτει τα σχέδια της για γυαλιά AR

Η παρουσίασε τα νέα πρωτότυπο γυαλιά της Wireless AR Glass Discovery Edition, με βάρος 126 γραμμαρίων και με οθόνη στο “επίπεδο αμφιβληστροειδούς”.

xiaomi ar glasses

Αν και το μετασύμπαν δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την αναμενόμενη προσοχή του κόσμου, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων όσο και οι κατασκευαστές τηλεφώνων συνεχίζουν πειραματίζονται με την τεχνολογία που το υποστηρίζει. ΄Έτσι στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη, η Xiaomi αποκάλυψε τα νέα πρωτότυπα γυαλιά Wireless AR Glass Discovery Edition.

Η Xiaomi χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι οθονών MicroLED με μέγιστη φωτεινότητα 1.200 nits, καθώς και πρίσματα που καθοδηγούν το φως για να αναδημιουργήσει μια εικόνα. Η εταιρεία είπε ότι όταν το PPD (pixels per degree) φτάσει τα 60, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν μεμονωμένα pixel. Η γυάλινη οθόνη του Xiaomi AR διαθέτει 58 PPD, οπότε είναι αρκετά κοντά.

Η Xiaomi είπε ότι χρησιμοποιεί ηλεκτροχρωμικούς φακούς για να προσαρμόσει την προβολή σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Τα γυαλιά διαθέτουν επίσης λειτουργία πλήρους συσκότισης για μια καθηλωτική εμπειρία, κάτι που τα κάνει σαν ακουστικά VR.

Τα νέα γυαλιά AR συνδέονται ασύρματα με το τηλέφωνό σας, το οποίο θα πρέπει να είναι της σειράς Xiaomi 13 ή οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο έτοιμο για Snapdragon Spaces, όπως το OnePlus 11.

Η εταιρεία ανέφερε ότι χρησιμοποιώντας το Mi Share, τα γυαλιά AR μπορούν να επιτρέπουν στους θεατές να παρακολουθούν περιεχόμενο μέσω εφαρμογών όπως το TikTok και το YouTube.

Οι χρήστες μπορούν να βασίζονται σε χειρονομίες για να μετακινούνται στη διεπαφή και ακόμη και να αλληλεπιδρούν με αντικείμενα της πραγματικής ζωής. Για παράδειγμα, η συσκευή σάς επιτρέπει να ανάβετε ή να σβήνετε μια έξυπνη λάμπα ή να μετακινείτε την οθόνη από την τηλεόραση στα γυαλιά χρησιμοποιώντας χειρονομίες.

Οι εταιρείες smartphone εξακολουθούν να επιδεικνύουν γυαλιά AR σε διαφορετικά σχήματα και μορφές, ακόμα κι αν δεν είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες. Ο εγχώριος αντίπαλος της Xiaomi, η εταιρεία Oppo, παρουσίασε αντίστοιχα τα Air Glasses 2, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Κίνα πέρυσι.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Xiaomi,wireless,glass,AR,discovery

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).