Η Xiaomi φέρνει έξυπνα γυαλιά με τεχνολογία MicroLED


Η πασίγνωστη εταιρεία Xiaomi λανσάρει τα δικά της έξυπνα γυαλιά με ενσωματωμένη τεχνολογία MicroLED.

xiaomi glasses

Μετά το λανσάρισμα των έξυπνων γυαλιών από το Facebook, η Xiaomi μπαίνει και αυτή στην αρένα των wearables εξαρτημάτων, λανσάροντας τα δικά της έξυπνα γυαλιά. Η συσκευή θα μπορεί να τραβά φωτογραφίες, να εμφανίζει μηνύματα και ειδοποιήσεις, να πραγματοποιεί κλήσεις, να παρέχει πλοήγηση και να μεταφράζει κείμενο σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια σας.

Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi ζυγίζουν μόλις 51g και τροφοδοτούνται από τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM. Η συσκευή θα χρησιμοποιεί τεχνολογία απεικόνισης MicroLED και η εταιρεία έχει αναφέρει δύο λόγους για αυτό. Πρώτον, αυτό επιτρέπει στην Xiaomi να μειώσει τον σχεδιαστικό χώρο που απαιτείται για τον δομικό σχεδιασμό και δεύτερον, τα MicroLED έχουν μια εγγενή εκπεμπόμενη ιδιότητα, επιτρέποντας φωτεινότερες οθόνες και βαθύτερα μαύρα, ώστε να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα pixel και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, διατηρώντας παράλληλα μια απλούστερη δομή.

Το ενσωματωμένο τσιπ οθόνης  έχει διαστάσεις 2,4mm x 2,02mm και έχει μεμονωμένα pixel μεγέθους μόλις 4μm. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται μέσω των γυαλιών δεν θα μπορούν να προβληθούν έγχρωμα σε αυτά, καθώς η Xiaomi χρησιμοποίησε την λύση της μονόχρωμης οθόνης, λέγοντας ότι αυτό έχει γίνει ώστε “να επιτρέψει επαρκές φως να περάσει από περίπλοκες οπτικές δομές”.

Η Xiaomi δεν αποκάλυψε ακόμα την ημερομηνία έναρξης ή την τιμή των γυαλιών.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news