Πόλεμος μεταξύ μεγάλων torrent sites και μιμητών του YTS

Δημοφιλείς πειρατικές ιστοσελίδες έβαλαν στη μαύρη λίστα τις νέες ιστοσελίδες YIFY (YTS) που εμφανίστηκαν την απομάκρυνση από τη σκηνή της αρχικής ομάδας, όταν η MPAA κατέθεσε μήνυση στη Νέα Ζηλανδία.Piracy yts

Η ομάδα YIFY για όσους δεν γνωρίζουν, διέθετε πειρατικές ταινίες μέσω της ιστοσελίδας τους YTS.to, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί, όπως αναφέραμε στο παρελθόν.

Η MPAA έχει καταφέρει να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του ηγέτη της ομάδας, ένας νεαρός άνδρας που ζει στα προάστια του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία. Φυσικά αμέσως μετά η MPAA κατέθεσε μήνυση, αλλά τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία, και η ιστοσελίδα έκλεισε σιωπηλά λίγες ημέρες αργότερα.

Η απομάκρυνση της ομάδας YIFY από την πειρατική σκηνή, άφησε ένα μεγάλο κενό που πάρα πολλοί βάλθηκαν να το καλύψουν χρησιμοποιώντας παράγωγα domains του ονόματος της αρχικής ομάδας. Έτσι μέσα σε λίγο διάστημα δημιουργήσουν πλαστές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το όνομα της ομάδας και να επωφεληθούν από την κίνηση που είχαν οι YIFY, κερδίζοντας χρήματα από διαφημίσεις.

  ESET: Industroyer η μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Stuxnet

Υπάρχουν δε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι χρήστες έπεσαν σε malware, και όχι αρχεία torrents.

Μέχρι σήμερα, η ιστοσελίδα YTS.ag φέρεται να είναι η πιο δημοφιλής από αυτές τις ιστοσελίδες που μιμούνται τους YIFY. Όμως, η πειρατική κοινότητα, φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα.

Μεγάλες ιστοσελίδες torrent όπως οι: ExtraTorrent, Kickass Torrents, και RARBG, ανακοίνωσαν επίσημα τα σχέδιά τους να μπλοκάρουν τις κυκλοφορίες ταινιών της YTS.ag από τις βάσεις δεδομένων τους.

Όπως αναφέρει το TorrentFreak, το κάνουν για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι από σεβασμό στην αρχική ομάδα YIFY (YTS), που δεν τους αφήνει να επιτρέψουν σε άλλες ομάδες να εκμεταλλευτούν τη σκληρή δουλειά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι λίγο πιο περίπλοκος, αλλά προφανώς οι άνθρωποι πίσω από YTS.ag είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέλαβαν την ιστοσελίδα EZTV από τον πραγματικό ιδιοκτήτη.

Έτσι τώρα οι μεγάλες ιστοσελίδες torrent φαίνεται ότι ξεπληρώνουν ένα παλιό χρέος, καθιστώντας βέβαιο ότι οι απατεώνες που ανάγκασαν την EZTV να κλείσει, δεν θα επωφεληθούν από το κλείσιμο της ιστοσελίδας των YIFY.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

7  +  1  =  

Previous Story

Social Media νέο οπλοστάσιο των traffickers για να ψαρεύουν έφηβους

Next Story

Σοβαρή ευπάθεια του Chrome για Android