Πόλεμος μεταξύ μεγάλων torrent sites και μιμητών του YTS

Δημοφιλείς πειρατικές ιστοσελίδες έβαλαν στη μαύρη λίστα τις νέες ιστοσελίδες YIFY (YTS) που εμφανίστηκαν την απομάκρυνση από τη σκηνή της αρχικής ομάδας, όταν η MPAA κατέθεσε μήνυση στη Νέα Ζηλανδία.Piracy yts

Η ομάδα YIFY για όσους δεν γνωρίζουν, διέθετε πειρατικές ταινίες μέσω της ιστοσελίδας τους YTS.to, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί, όπως αναφέραμε στο παρελθόν.

Η MPAA έχει καταφέρει να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του ηγέτη της ομάδας, ένας νεαρός άνδρας που ζει στα προάστια του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία. Φυσικά αμέσως μετά η MPAA κατέθεσε μήνυση, αλλά τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία, και η ιστοσελίδα έκλεισε σιωπηλά λίγες ημέρες αργότερα.

Η απομάκρυνση της ομάδας YIFY από την πειρατική σκηνή, άφησε ένα μεγάλο κενό που πάρα πολλοί βάλθηκαν να το καλύψουν χρησιμοποιώντας παράγωγα domains του ονόματος της αρχικής ομάδας. Έτσι μέσα σε λίγο διάστημα δημιουργήσουν πλαστές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το όνομα της ομάδας και να επωφεληθούν από την κίνηση που είχαν οι YIFY, κερδίζοντας χρήματα από διαφημίσεις.

Υπάρχουν δε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι χρήστες έπεσαν σε malware, και όχι αρχεία torrents.

Μέχρι σήμερα, η ιστοσελίδα YTS.ag φέρεται να είναι η πιο δημοφιλής από αυτές τις ιστοσελίδες που μιμούνται τους YIFY. Όμως, η πειρατική κοινότητα, φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα.

Μεγάλες ιστοσελίδες torrent όπως οι: ExtraTorrent, Kickass Torrents, και RARBG, ανακοίνωσαν επίσημα τα σχέδιά τους να μπλοκάρουν τις κυκλοφορίες ταινιών της YTS.ag από τις βάσεις δεδομένων τους.

Όπως αναφέρει το TorrentFreak, το κάνουν για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι από σεβασμό στην αρχική ομάδα YIFY (YTS), που δεν τους αφήνει να επιτρέψουν σε άλλες ομάδες να εκμεταλλευτούν τη σκληρή δουλειά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι λίγο πιο περίπλοκος, αλλά προφανώς οι άνθρωποι πίσω από YTS.ag είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέλαβαν την ιστοσελίδα EZTV από τον πραγματικό ιδιοκτήτη.

Έτσι τώρα οι μεγάλες ιστοσελίδες torrent φαίνεται ότι ξεπληρώνουν ένα παλιό χρέος, καθιστώντας βέβαιο ότι οι απατεώνες που ανάγκασαν την EZTV να κλείσει, δεν θα επωφεληθούν από το κλείσιμο της ιστοσελίδας των YIFY.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).