Το YouTube διαγράφει σχόλια που επικρίνουν την κυβέρνηση της Κίνας

Το YouTube κατηγορήθηκε ότι διαγράφει αυτόματα τα σχόλια που επικρίνουν την Κινεζική κυβέρνηση και εξήγησε ότι η φαινομενική είναι στην πραγματικότητα ένα σφάλμα στα αυτοματοποιημένα συστήματα εποπτείας της.

Σχόλια στην πλατφόρμα του YouTube που χρησιμοποιούσαν κινεζικές φράσεις, όπως “共匪” (“κομμουνιστικός ληστής”) ή “五毛” (“κόμμα των 50 σεντ“) και που είναι όροι που συνδέονται με τις κριτικές του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, καταργήθηκαν σχεδόν αμέσως, ακόμη και αν αυτά τα σχόλια ήταν θετικά.

Ο τελευταίος όρος “五毛” αναφέρεται στις προσπάθειες λογοκρισίας της Κίνας, ιδιαίτερα στην ιδέα ότι οι διαδικτυακοί σχολιαστές πληρώνονται για να εκτρέψουν την κριτική κατά της κυβέρνησης.

Η αυτόματη αυτών των φράσεων επισημάνθηκε την Τρίτη από τον Αμερικανό τεχνολόγο και τον πρώην ιδρυτή της Oculus, κ. Πάλμερ Λούκεϊ στο Twitter. Αλλά υπάρχουν και παλαιότερες αναφορές για το ζήτημα, που χρονολογούνται από τα μέσα Μαΐου, όταν εντοπίστηκαν από την ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζένιφερ Ζενγκ.

Σύμφωνα με δήλωση ενός εκπρόσωπου του YouTube, οι αυτόματες διαγραφές ήταν αποτέλεσμα «σφάλματος στα συστήματα επιβολής» που εξετάζει ήδη η εταιρεία. Στην εταιρεία θεωρούν ότι η κατάσταση είναι μια τυχαία παρενέργεια του συστήματος εποπτείας σχολίων της πλατφόρμας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει τη ρητορική μίσους, την παρενόχληση και τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Η εταιρεία δεν προσέφερε περαιτέρω σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι όροι σηματοδοτήθηκαν από τα αυτοματοποιημένα συστήματά της.

Με τη συντριπτική πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της εκτός γραφείου, οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες έχουν βασιστεί τους τελευταίους μήνες περισσότερο στις μεθόδους της τεχνητής ς, ακόμη και όταν αναγνώρισαν ότι η λιγότερη ανθρώπινη επίβλεψη, θα οδηγούσε πιθανώς σε λάθη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).