Υπολείμματα από την Κίνα δείχνουν μια τρίτη ανθρώπινη καταγωγή

Μια ομάδα παλαιοντολόγων στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, σε συνεργασία με συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο Xi'an Jiaotong, το Πανεπιστήμιο της Υόρκης και το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Ανθρώπινη Εξέλιξη, βρήκε στοιχεία για έναν άγνωστο άνθρωπο. Στη μελέτη τους, που αναφέρεται στο Journal of Human Evolution, η ομάδα ανέλυσε το απολιθωμένο οστό της γνάθου, το μερικό κρανίο και μερικά οστά των ποδιών ενός ανθρώπινου σκελετού που χρονολογείται πριν από 300.000 χρόνια.

Τα απολιθώματα ανακαλύφθηκαν σε μια τοποθεσία στο Hualongdong, που σήμερα αποτελεί τμήμα της Ανατολικής Κς. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν τόσο σε μορφολογική όσο και σε γεωμετρική αξιολόγηση, με αρχική εστίαση στο οστό της γνάθου, το οποίο εμφάνιζε μοναδικά χαρακτηριστικά.pnas sc

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι τα μοναδικά χαρακτηριστικά του οστού της γνάθου μοιάζουν με εκείνα τόσο των σύγχρονων ανθρώπων όσο και των ανθρωπίνων του Ύστερου Πλειστόκαινου. Διαπίστωσαν όμως ότι δεν είχε πηγούνι, κάτι που υποδηλώνει ότι σχετιζόταν στενότερα με παλαιότερα είδη. Ανακάλυψαν επίσης και άλλα χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά των ανθρώπων του Μέσου Πλειστόκαινου, τα οποία υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο άτομο έμοιαζε περισσότερο με ένα είδος Homo erectus.

Με όλα αυτά συμπεραίνουν, ότι πρόκειται για ένα υβρίδιο σύγχρονου ανθρώπου και ενός αρχαίου ανθρωποειδούς.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν σε ανθρωποειδή στην Ανατολική Ασία, υποδηλώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στους σύγχρονους ανθρώπους άρχισαν να εμφανίζονται πριν από 300.000 χρόνια.

Στρέφοντας την προσοχή της στο κρανίο, το οποίο μια προηγούμενη ομάδα είχε βρει ότι ήταν το πρώτο ανθρώπινο κρανίο του Μέσου Πλειστόκαινου που βρέθηκε στη νοτιοανατολική Κίνα, η νέα ομάδα διαπίστωσε ότι τα οστά στο πρόσωπό του έμοιαζαν περισσότερο με αυτά των σύγχρονων ανθρώπων.

Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει ένα είδος, η ομάδα ανέφερε ότι δεν είναι Denisovan ή Homo erectus και ότι είναι πιο κοντά στον Homo sapiens. Αν αυτό είναι αλήθεια, το είδος είναι πολύ πιθανόν να μοιράζεται κάποιες εξελικτικές σχέσεις με τα ανθρωποειδή του Μέσου ή του Ύστερου Πλειστόκαινου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά.

https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1902396116

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0047248423000908

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).