Υπουργείο Εργασίας: Hacked από τον Τούρκο RootAyyildiz


Τούρκοι hackers πραγματοποίησαν επίθεση στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εργασίας. Η σελίδα του υπουργείου είναι ακόμα offline για “συντήρηση”.

Σύμφωνα με το μήνυμα που άφησε η ομάδα «Turkish Defacer RootAyyildiz», η επίθεση στο υπουργείο έγινε λόγω του Oruc Reis. Ο Τούρκος φαίνεται να πραγματοποίησε deface, δηλαδή άλλαξε την “πρόσοψη” της σελίδας όπως βλέπετε παρακάτω προσθέτοντας το μήνυμά του.

“Για κάθε επίθεση στο Oruc Reis, θα έχετε μια απάντηση στο διαδίκτυο” ανέφεραν οι hackers.

Όπως μας ανέφερε φίλος του iGuRu.gr, που παρακολουθεί το hack, στη σελίδα μας στο Facebook η σελίδα του Υπουργείου μια πέφτει μια σηκώνεται,

Τι έγινε ρε παιδιά με τις σελίδες του υπουργειου εργασιας; Mια μας την πεφτουν οι τουρκοι και βαζουν το δικο τους μηνυμα σημερα, το σβυνει και κανει αποκατασταση της σελιδας ο διαχειριστης. μετα παλι το χαλανε οι τουρκοι και βαζουν το ιδιο μηνυμα. και συνεχιζουν το πιγκ πογκ !

Τι σημαίνει αυτό; O διαχειριστής της σελίδας του Υπουργείου κάνει restore και επαναφέρει την σελίδα, χωρίς να έχει εντοπίσει από που μπαίνει ο hacker!

Εν τω μεταξύ τα metadata στην Google ακόμα δείχνουν το hack

Το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση, μάλλον γιατί προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα. Όσο για το Oruc Reis μάλλον σε λίγο θα το δούμε να κάνει και την άγονη γραμμή…


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news