Ζωή ή Θάνατος τα βιβλία της Amazon για μανιτάρια

Ένα είδος βιβλίων που δημιουργούνται από την στο Amazon τρομάζει τους τροφοσυλλέκτες και τους μυκητολόγους: μιλάμε για βιβλία μαγειρικής καθώς και τους οδηγούς αναγνώρισης για μανιτάρια που απευθύνονται σε αρχάριους.

amanita abrupta

Η Amazon έχει ένα πρόβλημα βιβλίων που δημιουργείται από την νοημοσύνη. Το πρόβλημα αυτό έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές από δημοσιογράφους εδώ και μήνες. Πολλά από αυτά τα βιβλία είναι προφανώς ασυναρτησίες που έχουν σχεδιαστεί για να βγάλουν χρήματα.

Αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα βιβλία αναζήτησης τροφής που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, συγκεκριμένα, θα μπορούσαν πραγματικά να σκοτώσουν ανθρώπους εάν φάνε το λάθος μανιτάρι, επειδή ένας οδηγός που γράφτηκε με AI ανέφερε ότι ήταν ασφαλές.

Η Μυκητολογική Εταιρεία της Νέας Υόρκης (NYMS από το New York Mycological Society) προειδοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πολλαπλασιασμός των βιβλίων αναζήτησης τροφής που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να “σημαίνει ζωή ή θάνατος”.

Μια γρήγορη σάρωση των βιβλίων μανιταριών και αναζήτησης τροφής της Amazon αποκάλυψε αρκετά βιβλία που είναι πιθανότατα γραμμένα από το ChatGPT, αλλά πωλούνται χωρίς καμία ένδειξη ότι έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη. Τα βιβλία αυτά διατίθενται στο εμπόριο σαν να έχουν γραφτεί από άνθρωπο, ενώ μάλλον δεν είναι.

Το 404 Media χρησιμοποίησε ανιχνευτές κειμένου GPT και εργαλεία ς εικόνων AI σε ορισμένα από τα ύποπτα βιβλία και διαπίστωσε ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη, με συγγραφείς που μπορεί να μην υπάρχουν καν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).