Βραχιόλι – ελικόπτερο για selfies

Η αλήθεια έιναι ότι οι selfies φωτογραφίες είναι της μόδας αυτές τις ημέρες. Όμως σε τέτοιου είδους πόζες βλέπουμε πάντα ένα χέρι τεντωμένο, ή ένα μπαστούνι-βάση φωτογραφικής μηχανής και τέλος πάντων οι πόζες δεν μπορούν να απέχουν παρά μόνο 1-1,5 μέτρο με ότι συνεπάγεται σε αυτό.
Wrist-Band-Is-Actually-a-Foldable-Quadcopter-Air-Drone-Video-1

Η αισθητική των selfies φωτογραφιών σύντομα θα αλλάξει αφού βρίσκεται στα σκαριά η κατασκευή ενός ιπτάμενου μη επανδρωμένου ελικοπτέρου τύπου quadcopter με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να γίνει ένα βραχιόλι καρπού ή γενικά μια wearable συσκευή. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο αν το δει κάποιος ως ένα βραχιόλι που μπορεί να γίνει και .

Χάρη στην ομάδα Nixie, που συμμετέχει στο διαγωνισμό “Make It Wearable” με την συσκευή  “Nixie wearable quadcopter” και έχει καταφέρει να φτάσει στον τελικό.

Το ιπτάμενο ελικόπτερο μπορεί και συσπειρώνεται γύρω από τον καρπό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αλλά μπορεί επίσης και να ξεδιπλωθεί για να πετάξει στους ουρανούς. Καλά, ίσως όχι στους ουρανούς, αλλά μπορεί να φτάσει σε μία σεβαστή απόσταση, αρκετή για να πάρετε φοβερές selfies αεροφωτογραφίες ή .

Τα Quadcopters (ελικόπτερα με τέσσερις έλικες – τετρακόπτερα αν το θέλετε Ελληνικά) φαίνεται να είναι το πιο κοινό είδος μη επανδρωμένων μικρών αεροσκαφών στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο συχνά το έχουμε δει στις ειδήσεις, ή στο YouTube. Ως εκ τούτου, δεν είναι έκπληξη που η ομάδα Nixie  επέλεξε τον ίδιο τύπο εναέριου οχήματος.

Η ίδια η εφεύρεση δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Απλά με όλα τα smartwatches που κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών και που διαθέτουν μικρο- υψηλής ς, καθώς και την τεχνολογία των quadcopter, ήταν μόνο θέμα χρόνου να πάρει κάποιος την ιδέα και να την κάνει wearable.

selfies selfies selfies

Φυσικά υπήρχαν κάποια ζητήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν, όπως και η αντοχή εφελκυσμού των τεσσάρων βραχιόνων copter που θα έπρεπε να είναι αρκετά ευέλικτα για να στρίψουν σωστά γύρω από τον καρπό του ιδιοκτήτη, αλλά και να εξακολουθούν να ξαναπαίρνουν το επίπεδο σχήμα τους όταν απελευθερωθούν, ανεξάρτητα για πόσο διάστημα ήταν διπλωμένα σαν βραχιόλι. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται υπερβολική δύναμη για να λυγίσουν οι άξονες.

Το quadcopter χρησιμοποιεί ένα chip Intel και ένα ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό που του επιτρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αρχίσει να πετάει, μπορεί να γυρίσει γύρω από εσάς και να τραβήξει μια φωτογραφία σας από τον αέρα.

Στο σχετικό βίντεο βλέπουμε τους χρήστες της πρωτότυπης συσκευής να τραβάνε φωτογραφίες κατά την αναρρίχηση ενός βράχου ή τη ισορρόπηση σε ένα τεντωμένο σχοινί. Στην ουσία, η συσκευή σας επιτρέπει να απαθανατίσετε συναρπαστικές στιγμές που δεν μπορούσε πριν.

Οι προοπτικές αυτής της εφεύρεσης ακούγονται θετικές. Ακόμη και αν η ομάδα Nixie δεν κερδίσει το διαγωνισμό Make It Wearable (που ο τελικός θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου 2014), η εφεύρεση δείχνει να λειτουργεί πολύ καλά και έτσι έχει πολλές πιθανότητες να την δούμε στα ράφια των καταστημάτων σύντομα.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=_VFsdPAoI1g

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).