Ο ερχομός της eSIM

Η έννοια της “ενσωματωμένης ”, ή “” ή “Εικονικής SIM” κάρτας για κινητές συσκευές κυκλοφορεί μερικά χρόνια τώρα, αλλά εξακολουθεί να είναι νέα, δεδομένου ότι ακόμη και η ορολογία δεν είναι ακόμη σαφής. Η κατέθεσε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την έκδοση της “Εικονικής SIM” ή “Apple SIM,” το και από τότε φέρεται να την σχεδιάζει.eSIM

Η ιδέα πίσω από μια eSIM είναι είναι ενσωματωμένο στο εσωτερικό της συσκευής αντί μιας αφαιρούμενης κάρτας. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να αποφεύγουν τον εγκλωβισμό τους σε κάποιο πακέτο κινητής τηλεφωνίας, ή να αλλάζουν πάροχο χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουν ή να αγοράζουν νέες συσκευές.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πρότυπη eSIM, η οποία θα φέρει επιπλέον άνεση, εξοικονόμηση κόστους, και ασφάλεια στους καταναλωτές και τις εταιρείες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές.

Η Apple αλλά και η Samsung φέρεται να συνεργάζονται με την , την ένωση που εκπροσωπεί φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, μαζί με επιλεγμένα διεθνή δίκτυα, να κάνουν την eSIM πραγματικότητα σύμφωνα με το VB.

Φυσικά είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν αντίσταση από ορισμένους παρόχους τηλεφωνίας, δεδομένου ότι οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται πλέον να αγοράζουν τα τηλέφωνα τους κατ ‘ευθείαν από αυτούς.

  Debian GNU/Linux 11.5 Bullseye ISO

Οι καταναλωτές όμως έχουν κουραστεί με τα συμβόλαια, και οι κατασκευαστές hardware έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην αγορά που τους περιορίζουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Όμως ας δούμε τι πλεονεκτήματα θα έχει η υιοθέτηση της eSIM:

Ευκολία: Τα τηλέφωνα θα είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα. Οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν εύκολα πάροχους κινητής. Επιπλέον, θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από έναν αριθμούς τηλεφώνου. Για τις εταιρείες δε (εταιρικά πακέτα), θα εξαλείψει την ανάγκη αγοράς επιπλέον συσκευών.

Εξοικονόμηση κόστους: Η παλιά μεθόδους τιμολόγησης δεν θα υπάρχει πλέον και τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να εξαφανίζονται, δεν θα υπάρχουν. Έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή πάροχο. Ααυτό μπορεί να γίνει απλά και με την ανάπτυξη ενός λογισμικού που θα επιλέγει αυτόματα την μεταπήδηση σε άλλο δίκτυο ανάλογα με το πόσο γρήγορο και πόσο φθηνό είναι.

Ταξίδια: Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει πλέον να αγοράζουν μια τοπική κάρτα SIM κάθε φορά που αλλάζουν χώρα, καθώς η eSIM θα μπορούσε να προσφέρει μια πολύ πιο απλή διαδικασία ενεργοποίησης. Τα τέλη περιαγωγής θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς μια eSIM θα μπορεί να ανιχνεύει ότι ο χρήστης βρίσκεται σε άλλη χώρα και θα αλλάζει αυτόματα δίκτυα. Αυτό θα διευκολύνει επίσης τις εταιρείες των οποίων οι εργαζόμενοι ξοδεύουν πολύ χρόνο ταξιδεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

  Το διάσημο παιχνίδι The Sims 4 θα διανέμεται από τον Οκτώβριο δωρεάν

Ασφάλεια: Δεδομένου ότι οι κάρτες SIM θα σταματήσουν να είναι ένα κομμάτι πλαστικό, δεν θα υπάρχει πλέον η απειλή της κλοπής των συσκευών. Για τις εταιρείες, η κάρτα eSIM θα περιέχει επιπλέον πληροφορίες για την ασφάλεια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της γνησιότητας του εξοπλισμού του χρήστη σε ένα κυψελοειδές δίκτυο. Αυτό θα καταστήσει ευκολότερο τον εντοπισμό χαμένων ή κλεμμένων συσκευών.

Με όλα αυτά τα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που παρέχει μια eSIM, μάλλον δεν αργήσει να εμφανιστεί, σε μελλοντικές συσκευές. Δεδομένου ότι η Apple κατέθεσε πρώτη το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτες συσκευές με ενσωματωμένες κάρτες θα έρθουν από την εταιρεία.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  44  =  52