Microsoft: το σύστημά μας είναι και δικό σας, χρειαζόμαστε τις πληροφορίες

Είναι γνωστό ότι τα 10 έχουν θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Δεν έχει σημασία αν η τα αναγνωρίζει ή όχι, αλλά λόγω του γεγονότος υπάρχουν αρκετοί που αρνήθηκαν να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό μόνο και μόνο επειδή η εταιρεία συλλέγει πάρα πολλές πληροφορίες από τους υπολογιστές των χρηστών του.Microsoft spy

Η Microsoft ισχυρίζεται βέβαια ότι προσφέρει στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που συλλέγονται, αλλά υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που εξακολουθούν να λειτουργούν και να αποστέλλουν δεδομένα, παρά αυτές τις ρυθμίσεις.

Η εταιρεία για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, αναφέρει ότι αυτές οι υπηρεσίες χρησιμοποιούνται μόνο για την αποστολή δεδομένων αν συντριβεί κάποια εφαρμογή, στους διακομιστές της, και ότι τα πάντα είναι κρυπτογραφημένα. Έτσι για την Microsoft τα προσωπικά δεδομένα σας δεν τίθεται σε κίνδυνο.

Ο Joe Belfiore, VP της Microsoft, δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο ComputerWorld ότι δεν παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών τους και ό, τι “η εταιρεία συλλέγει πληροφορίες για το λειτουργικό της σύστημα με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του.”

“Στην περίπτωση που γνωρίζουμε πότε συνετρίβη το σύστημά μας, ή πότε έχει σοβαρά προβλήματα απόδοσης, θα είναι τόσο χρήσιμο στην ανάπτυξη, και [ως εκ τούτου] δεν είναι θέμα της ιδιωτικής ζωής. Σήμερα, συλλέγουμε δεδομένα για να κάνουμε την καλύτερο εμπειρία για όλους,” ανέφερε ο Belfiore.

Αν παρατηρήσατε στην παραπάνω δήλωση, ο Belfiore αναφέρει:

“Στην περίπτωση που γνωρίζουμε πότε συνετρίβη το σύστημά μας” ή για να μην χαθούμε στη μετάφραση παραθέτουμε όλη τη δήλωση στα Αγγλικά:

“In the case of knowing that our that we’ve created (εννοεί φυσικά τα συστήματα του καθενός από εμάς) is crashing, or is having serious performance problems, we view that as so helpful to the ecosystem, and [therefore] not an issue of personal , that today, we collect that data so that we make that experience better for everyone”

  ΑΑΔΕ appodixi bonus σε όσους καταγγέλλουν μη γνήσιες αποδείξεις

Έτσι λοιπόν για όσους είχαν την ψευδαίσθηση ότι τα Windows τους ανήκουν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα που αγόρασαν ανήκει στην Microsoft που έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη των επόμενων συστημάτων της.

Ο Belfiore ουσιαστικά αναφέρει ότι αν οι χρήστες αρνηθούν την αποστολή δεδομένων, θα δυσκολευτούν να παραδώσουν ενημερωμένες εκδόσεις που θα κάνουν τα Windows 10 να λειτουργούν πιο ομαλά.

Έτσι κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, γιατί να μην ρωτήσουμε την εταιρεία με ποιο δικαίωμα μετατρέπει όλους αυτούς που έχουν εγκαταστήσει το νέο της λειτουργικό σε testers;

Γιατί να παρακολουθούνται όλοι οι χρήστες των Windows 10, όταν από την άλλη υπάρχει ακόμα το πρόγραμμα των Windows Insiders;

Στην τελική για να κυκλοφορήσει ένα λειτουργικό σύστημα στην αγορά θα πρέπει να έχει περάσει το στάδιο beta. Κανείς δεν πληρώνει για beta λειτουργικά συστήματα, ή .

Προφανώς, καθένας από εμάς χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες επιλογές απενεργοποίησης των υπηρεσιών που συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, οπότε το πρόβλημα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής συνεχίζει να υπάρχει άσχετα με το τι λέει η Microsoft.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).