ΗΠΑ: Ανακοινώσεις εταιρειών για τα αιτήματα αποκάλυψης δεδομένων

Στοιχεία για χιλιάδες λογαριασμούς πελατών εταιρειών όπως η Microsoft, η Google, το Facebook και η Yahoo ζητούνται κάθε έξι μήνες από την κυβέρνηση των , μέσω μυστικών εντολών από υπηρεσίες, όπως αποκάλυψαν οι κολοσσοί του χώρου της .

Στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εταιρείες μπόρεσαν να δημοσιεύσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την έκταση των δεδομένων που ζητούνται από κυβερνητικές υπηρεσίες. Ωστόσο, όπως υπαγορεύεται από τη συμφωνία, η δημοσιοποίηση γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο (στις πιο πολλές περιπτώσεις παρουσιάζονται τάξεις χιλιάδων), ενώ υπάρχει καθυστέρηση έξι μηνών όσον αφορά στην δημοσίευση των πιο πρόσφατων αιτημάτων.

Όπως γράφει σε σχετική δημοσίευση ο Ρίτσαρντ Σαλγάδο, νομικός διευθυντής για θέματα επιβολής νόμου και ασφάλειας πληροφοριών της Google, χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια για να γίνει κατανοητό το πώς ακριβώς λειτουργούν οι νόμοι σχετικά με τις παρακολουθήσεις. Στην περίπτωση της Google, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2013, στην εταιρεία υποβλήθηκαν από 0 έως 999 αιτήματα που αφορούσαν σε περιεχόμενο (εντός πλαισίου FISA- Intelligence Surveillance Act), για 9.000 – 9.999 λογαριασμούς.

Η Microsoft έλαβε 0-999 αιτήματα, για 15.000 – 15.999 λογαριασμούς, ενώ η Yahoo ήταν στα 0-999 για 30.000 – 30.999 αντίστοιχα. Όσον αφορά στο Facebook, τα αντίστοιχα αιτήματα ήταν 0-999, για 5.000-5.999 λογαριασμούς. Σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις προέβησαν επίσης η Apple την προηγούμενη εβδομάδα (ανακοίνωσε ότι έλαβε λιγότερα από 250 αιτήματα εθνικής ασφαλείας, για λιγότερους από 250 λογαριασμούς και 927 αιτήματα υπηρεσιών επιβολής νόμου για 2.330 λογαριασμούς), καθώς και το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, το οποίο παρουσίασε επίσης μικρό αριθμό αιτημάτων.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση του LinkedIn, στο πλαίσιο της συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα δημοσίευσης στοιχείων σε κλίμακες των 1.000 ή των 250.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).